magyarfutball.hu

Budai 11 - Kispest FC 4 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 9. forduló
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.21, 23:52
    33 FC—Kispest 4:2 (1:1)

    Mind a két csapat átcsoportosított 'formációval indul a küzdelembe. Kispest sokat vár, a hosszú idő után ismét játékra jelentkező Deáktól és Fürstnertől. az igy felszabadult Csendest a balszélén igyekszik hasznosítani, Dénest pedig Kutrucz váltja fel. Szóval a csapat így fest: Kutrucz — Wagner, Raix — Paczolay, Purczeold, Deák — Senkey, Fürstner, Dán, Presovszky, Csendes. — A 33-asok nál a hosszú Fodor reprizében bizakodnak. Itt a következő csapat vetkőzik: Fodor — Löwy, Oláh — Szekeres, Kaltenecker, Kovácsy — Schmidt, Czumpft, Ember, Ticska.
    Még a legöregebb Harminchármasok sem emlékeznek olyan jól kifutott félórára, mint amilyen a második félidőben köszöntött rájuk. Az „égimeszelő" öreg Fodorban se hiába helyezték a bizalmukat a vérmesebb 33-asok.
    Az Oláh—Löwy bekkpár is eredményesen munkálkodott, míg a fedezetsorban Kovácsy és Kasta- necker igyekeztek minél többet foglalkoztatni a csatársort, amely az egész mérkőzés alatt aktív volt. Ember szenzációs dolgokat produkált, míg a két szélső — Ticska és Schmidt — ügyesen kihasználta a pályának rendelkezésükre álló száraz részeit és villámgyors támadó- akciókkal készítették elő a belső csatárok részére a helyzeteket.
    Kispest nagy ambícióval startolt, balszerencséjükre azonban a nehezen visszavárt Deák öt perc alatt sántítva botorkált ki a pályáról s mikor később visszatért már csak statisztált a balszélen. Fürstner reprize sikerült, a Dénes—Kutrucz cserével pedig határozottan jól jártak, mert a kispesti kapus bámulatos teljesítményt nyújtott és csak az első gólnál hibázott. Nem volt baj a bekkeknél sem, a fedezetsor azonban időnként kihagyott. A csonka csatársor érthetően nem tudott érvényesülni, de még így is kirítt belőle Dán rossz játéka. Már az első percben nagyszerű gólhelyzete adódik a 33-asnak, ám Ticska labdáját az egész csatársor elveti. Kispest első igazi helyzetét a 14-ik perc hozza meg Dán lövését azonban Fodor elvetéssel kornerre menti. Deák sérülten kiáll, majd tíz perc mulva elfoglalja Csendes helyét a balszélen. A sorozatos harminchármas támadások gyümölcse a 20-ik percben érik meg. Oláh távolról indított lövését Kutrucz elfogja ugyan, de kezéből kiejti - pont a hálóba. (1:0).
    A gólt nagy üdvrivalgás kíséri az állóhely Harminiármas-szigetén, ám az öröm nem tart sokáig, mert a következő percben Dán potya gólját Fodor a kapuba kaparja. (1:1).
    Derűs jelenetek adódnak a 33-as kapu előtt, ahol a sárban egyszerre hat játékos fetreng, a labda pedig közben már régen a taccsvonalon futkározó labdaszedő gyerek kezében köt ki.
    A 33-asok nem csüggednek, egyik támadásuk követi a másikat, de Kutrucz delejes keze babonás biztonsággal vonzza magához a labdákat.
    Két pompás 33-as támadás indítja meg a második félidőt, míg Kispest egy kornert erőszakol ki, ám ez is pechesen végződik. A Senkey korneréből jött labdát Ticska kaparítja meg, kimegy vele a szárazra és végigfutja a pályát, beadását Ember pillanatnyi gondolkozás nélkül berúgja. (2:1).
    Most hatalmas ostrom alá kerül a kispesti kapu és a 15-ik percben Schmidt beadását Steiner befejeli. (3:1).
    Az ostrom a harmadik gól után még hevesebben dúl, de újabb eredmény csak a 40-ik percben adódik, amikor Schmidt beadására Ember beugrik, s lövését Kutrucz meg sem kísérelheti védeni. Ezzel ki is merült a 33-asok tevékenysége és a hátralevő 5 percre Kispestnek engedik át az iniciativát. A kispesti támadások nem is maradnak" eredménytelenek, mert
    a 45. percben a két 33-as bekk összefut, a labda Fürstnerhez kerül, aki gyenge lövéssel megszerzi csapatának második gólját.
    Ujrakezdésre már nincs is idő.
    Bíró: Majorszky Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. november 26.