magyarfutball.hu

Szeged FC - Phöbus FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 10. forduló
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.28, 21:07
    Szeged—Phőbus 1:0 (1:0)
    Gyurcsót és Sztrigánt kiállították
    Góllövő: Gerle
    Szeged. Temesvári körút, 3000 néző. Bíró: Kann F.
    Szeged: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gerle, Kalmár, Bognár, Havas.
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szadovszky, Péter, Komáromi — Béky, Sztrigán, Sólyom,
    Tombor II., Tárnok.
    A választásnál a Phöbusnak kedvez a szerencse: Szeged játszik az élesen tűző nap ellen. Hatalmas iramban, nem túl nagy kímélettel kezdődik a mérkőzés. Tőrös, Toros, majd Raffai kap tapsot két szépen szálló felszabadító rúgásért. A második percben Gyurcsó összefut Tomborral, utóbbi földre esik. A 4. percben Havas kezd sántítani egy összecsapás után, az 5-ikben Béky. Nagy baja azonban nem esik, mert egy perc mulva megszökik és Raffai csak kornerre tudja szerelni.
    A Phöbus kiadósan támad, Béky centerét Tombor alig vágja a kapu mellé. A 11. percben Somogyi és Tombor összefut, utóbbi jajgatva elterül, kiviszik és csak négy perc mulva tér vissza. Balszélre áll és a mérkőzés végéig csak statisztál.
    Barna Sándor szerint porcleválása van.
    A 14. percben Pálinkás Sólyom fejéről öklözi le a labdát. Rögtön rá Korányi fut el, de késlekedik a beadással és a fedezetlen csatárokra ráhelyezkedik a vendégek védelme.
    Szeged lassan felülkerekedik. A 24. percben a belsők támadását Szilágyi csak kornerre tudja menteni, a kornerből Bognár alig fejel a kapu fölé. A heves össszecsapások nem ritkulnak. Bertók Sztrigánnal fejel össze és előbbinek megindul az orra vére. Tamponokkal felszerelve, négy perc mulva tér vssza Bertók és orrvérzése a meccs végéig nem áll el.
    A 25. percben Tárnok lesből indulva elfut, de beadását Pálinkás jó érzékkel üti ki. A 30. percben Gyurcsó faultolja Tárnokot, amiért bírói figyelmeztetést kap.
    A 32. percben esik
    a győztes gól.
    Somogyi szép leadásával Havas elhúz Szadovszky mellett, laposan hátraad és Bognárhoz kerül a labda. Bognár kicselezi a két hátvédet és a tisztán álló
    Gerle elé tálal, aki a hatosról a balsarokba vágja a bőrt. 1:0.
    A Phöbus átcsoportosít. Tombor, Béky, Sólyom, Sztrigán, Tárnok lesz a csatársor. Alakul is támadás. A 34. percben Sólyom átjátsza Palotást és kapura küldött labdájának csak veszélyesen a gólvonalon álló Gyurcsó állja útját. A Phöbus gólt reklamál, a bíró azonban nem adja meg.
    A szegedi balszárny támadása után a bekanyarodó Havas a kifutó Juhászba vágja a labdát. Nagy helyzet volt. Havas elől ketten is rúgják kornerre a labdát, (Havas megsérül), pedig a korner nem veszélytelen dolog, íme, Gerle lövése is a kapufa fölső sarkát találja. Törös is kornert vét, a labda Korányi lábáról túlszáll Juhászon, de a csatárok nem érik el. Az utolsó akció Gerle pompás lövése, amelyet Juhász nagy bravúrral töl ki kornerre.
    A második félidőre a kezdeti Phöbus-csatársor áll ki. Szeged rögtön nagy lendülettel nyomja vissza pestieket. Ennek a nyomásnak fokmérője, hogy az 5. percben Péter rúgja kornerre a labdát, a 8.-ban Havas, a kornerből Bertók lövését menti Juhász ugyancsak kornerre. A 10. percebn Havas lövése hoz újabb kornert.
    A 15. percben Havast faultolják a 16-oson, de a bíró inti, hogy tovább. A 17-ikben Péter Gerle elől rúgja kornerre a labdát, a kornerre Juhász kifut, elesik és a labda idegölő másodperceken át pattog a kapu előtt, míg végre egy védő kirúgja.
    A 20. percben a bíró a már többször figyelmeztetett
    Gyurcsót
    egy nem túl veszélyes faultért kiállítja. A közönség tombol, de persze nem az örömtől. Gerle lesz half, jól állja itt is a sarat. A Szeged tíz emberrel sem esik viszsza. Bertók Béky elől kornerre rug, de a szélső kornere ismét lapos.
    A 29. percben Kalmár egyéni akcióból szép gólt rúg és a közönség sehogysem érti, hogy a bíró nem adja meg.
    Pedig már mielőtt a labda Kalmárhoz jutott volna, lefújta a lesállást.
    Sólyom támad most — a játék kiegyensúlyozottabb — és Pálinkásnak a lábára kell vetnie magát, hogy a labdát megszerezze. Korányit faultolják, Kalmár fölé lő, Péter rug veszélyes szabadrúgást, majd Bognár felvágása miatt a 16-osról a Szeged küld lövést a kapu mellé. Tárnok fölé lő.
    A 44. percben, a Raffaiba páros lábbal beugró
    Sztrigánt
    állítja ki a bíró.A sérülések miatt meghosszabbított mérkőzés a 47.percben ér véget.

    Nemzeti Sport, 1933. november 30.