magyarfutball.hu

Hungária FC - Phöbus FC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.19, 19:47
    Phöbus—Hungária 3:0 (1:0)
    Három szögletrúgással érte el a „szíciliai védelmű" Phöbus góljait
    Góllövő: Sólyom, Tombor II., Sztrigán
    Üllői út. Bíró: Gerő, 3000 néző.
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szádovszky, Komáromy, Titkos II. — Béky, Sztrigán, Sólyom, Tombor II., Tárnok.
    Hungária: Szabó..— Mándi, Kocsis — Egri, Sebes, Semsei — Szegő, Cseh, Kalmár, Dudás, Titkos.
    (Turay nem játszik! Az a hír, hogy térdében porcleválás van. (Mint lapunk más helyen olvasható, más a baja.) A Phöbusnál Péter még mindig nem tud játszani. Komáromyt vonják be a halfsor közepére, helyére új fiú, a nagy Titkos öccse kerül. De ő is a baloldalon játszik, testvérharctól nem kell tartani.)
    A Hungária választ,
    nappal szemben kezd játszani a Phöbus. Az első támadást Titkos révén a Hungária vezeti, szerelik. Majd Egri ad túl erős labdát előre. A 2. percben a Phöbus balszárnya fut le. Kocsis szalad át menteni, de róla kipattan a labda.
    A szögletrúgást a 3. percben Tárnok mintaszerűen íveli, a hosszú Sólyom fejéről pedig lágyan suhan a felső léc alá a labda. Szabó hiába kap utána. 1:0.
    — Na, így legalább érdekes lesz a meccs — állapítják meg a Hungária-pártiak a tribünön. Titkos éles szabadrúgását Juhász nehezen védi, majd Dudás ad munkát Juhásznak. Tárnok átemelt labdájával Sólyom szökik, Kocsis az utolsó pillanatban teszi be lábát a lövésbe. A Hungária csatársora nem tud egyetlen rendes támadást összehozni. A védelem is eléggé bizonytalan. A Phöbus kimondott W-formációban játszik. Sólyom bizonytalansága menti meg egyelőre a Hungáriát. Néhány lesállás is lefékezi a kék-sárga csatársort.
    Az első negyedóra után a Hungária beszorítja a Phöbust.
    A kék-fehér passzok azonban majdnem mindig rosszak. Különösen Kalmár jár elől a rossz labdák adásában. A 22. percben Titkost veszedelmesen szerelnék, de átmegy Szilágyin. A dolog vége szöglet lesz. Ezt Titkos irányítja, Kalmár fejeli, Cseh is belefejel. Juhász csak nagy szerencsével csípi el a labdát. Váltakozó támadások következnek. Komáromy akasztja Cseht, a szabadrúgást Cseh élesen lövi félre. A 26. percben szép a Kalmár-Dudás— Titkos kombináció, Kalmár lövése azonban beteg. Titkos kapna jó labdát, de az hosszú és a kifutó Juhász zsákmánya lesz. A 31. percben a Phöbus jobbszárnya fut le, Kocsis kezére pattan a labda, onnan ki. A bíró nyilván nem szándékosnak ítéli a kezelést és szögletet ad. A 33. percben Kalmár szépen kiteszi Dudást, aki kapásból kapu fölé lő.
    A Hungária állandóan támad,
    de a csatárok túllicitálják egymást a labdák elrontásában. Szegő a legjobb labdákkal sem tud mit kezdeni. Csehnek van jó helyzete, de Juhászba vágja a labdát. A 39. percben Sztrigán az alapvonalról ad be, Tombor II. kapásból lő, Szabó szögletre tolja. Ezt Béky kapu mögé teszi. A 43. percben egy akció során Béky sérül meg, majd Tombor II. Egyik dolog sem komoly. Phöbus-támadások közben ér véget a félidő.
    A II. félidőt
    Hungária-támadások vezetik be. Van egy Hungária-szöglet is, amit Kalmár kapu mellé fejel. Kalmár kitör most, a labdán elesik, szó sem lehet 11-esről. A Hungária fölénye most mind nagyobb lesz. A Phöbus védelme ugyancsak munkában van. Tőrös azonban nagyszerűen dolgozik hátul. Ujabb Hungária-szöglet eredménytelen. Azért a Phöbus három csatárral is veszélyes tud lenni. A 11. percben nagy gólhelyzet megy tönkre azon, hogy Sólyom lök a kapu előtt.
    A Hungária állandóan megújítja támadásait, ezek azonban sorra elsekélyesednek. A 17. percben Egri—Cseh—Kalmár lábán nagy helyzet alakul ki. Juhász kifut kapujából, Tőrös azonban szögletre ment. Ezt Szegő kapu mögé rúgja. A 18. percben
    Kalmár hátramegy centerhalfnak, Sebes lesz a centercsatár.
    Titkos kitör, emberbe lövi a labdát. Cseh szabadrúgása Juhászé. Titkos várataln lövése a sarok mellett suhan ki. A Phöbust nagyon megviselte a sok kék-fehér támadás, fáradtak a kék-sárgák. Titkos elfut, beadását Cseh melléteszi. Cseh újabb éles lövése kapu mellé kerül.
    A 24. percben
    Dudás lefut, ott van már tisztán az alapvonal és az ötösvonal közt, amikor „becenterezi”
    a labdát, úgy, hogy a túlsó szögletzászlóhoz röpül. Hamarosan újra Dudásnál a labda, tiszta helyzetben van, de Juhászba vágja a labdát. Cseh 25 méteres szabadrúgása rosszul sikerül. Veszélyes támadás után Cseh Juhászba lő. A Phöbus-védelemben Tőrös tartja a lelket.
    Az utolsó öt percben kiszabadul a Phöbus-kapu. A 41. percben Béky lefutását Semsey szögletre viszi. A szögletrúgást Béky küldi be, Szabó ököllel kiüti és a 16-osról tisztán befutó
    Tombor II. jobblábbal a balsarokba küldi. Szabót kivitte az öklözés lendülete a kapuból. 2:0. A Hungária még magához sem tud térni a meglepetéstől, máris újabb szögletrúgás van, ezúttal balról. Ezt a 42. percben Tárnok küldi be, jól csavarja. Szabó és Sztrigán ugrik rá egyszerre, de
    Sztrigán feje jobban találja a labdát, közvetlenül a kapufa mellett fejeli be az összekötő a labdát a hálóba. Szabó csak a fejét fogja. 3:0.
    Van még egy szabadrúgás, amit Cseh kapu fölé, lő, más esemény nem adódik a záró füttyszóig.

    Nemzeti Sport, 1933. november 2.