magyarfutball.hu

Nemzeti SC - III. Kerület FC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.11, 21:44
    Nemzeti— III. ker. FC 3:0 (0:0)
    A Lucz nélkül kiálló kerületi halfsor szánalmasan szerepelt
    Góllövő : Bihámy, Bihámy, Bihámy
    Millenáris pálya. Bíró: Himler, 600 néző.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Tompa — Vadas, Odry, Belcsik — Palágyi, Pásztor, Bihámy, Szecsei, Vajda.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Bíró — Beretvás, Steiner, Réti — Fenyvesi, Dormos, Egri, Schwartz, Dömötör.
    Ugy indul a játék, hogy a III. ker. győzelme nem is lesz kérdéses. Már az első akció végén Fenyvesi hatalmas bombája süvít kapu fölé. Az 5. percben. Fenyvesi remek lövése magától is a kapuba menne, de Schwartz beteszi a fejét és a labda magasan a kapu fölé pattan. A 9. percben Dömötör beadásából Dormos előtt nyílik nagy helyzet, de Dormos kapu fölé lő. Lassan a Nemzeti is feljön, de megmozdulásai egészen ártatlan jellegűek. A 15. percben Vadas vét szöglet és Dömötör szögletrúgása veszélyes. Gallina kiüti, végül Dömötör a kapufa mellé küldi játékon kívül. Bíró gixert csinál, de a kerületi szurkolók nyugodtak: a Nemzeti még a hibákból sem tud kihozni valamit. , A letaposott havon a labda jól ugrik, a játékosok azonban néha-néha elcsúsznak. „hó”luftok esnek, de főként a kerületi oldalon. Győry gyertyájából szöglethez jut a Nemzeti a 24. percben. Most gyenge a játék, rengeteg rossz passz megy ide-oda. A 31. percben Odry remek félmagas bombát küld a kapura.
    Dénes vetődve leüti, a labda a kapuvonal veszedelmes közelségében gurul. Dénes mégegyszer dobja magát és kilöki a labdát szögletre.
    Most két kerületi szöglet következik. A másodikat Dömötör pompásan irányítja, de Gallina ökle a helyén van. Bihámy első jó akciója után Vajda kapu mellé lő. A 36. percben Pásztor rossz passzával szökik a kerületi balszárny. A labda átkerül Fenyvesihez, aki már a kapu torkában van. Gallina vakmerő bedobása menti meg a veszélyes helyzetet. Van még egy nagy helyzete a kerületnek. A 39. percben Dömötör és Schwartz viszi a labdát. A beadásra Gallina kifut, üres a kapu, Schwartz lő is már, de Dormos lesre befutott a kapuba. Elromlik a helyzet. Nemzeti támadások közben ér véget a félidő.
    A kerületnél a csatárok fejét mossa legerősebben Révész edző. A II. félidőre így áll fel a kék-fehér csatársor: Dömötör, Dormos, Fenyvesi, Egri, Schwartz.
    Heves Nemzeti támadások után Schwartz támad, beadását Fenyvesi élesen küldi kapu mellé. A 3. percben Biró szögletet vét. Még mindig úgy fest, hogy akármilyen gyenge is a III. kerület, nem veszthetik a meccset.
    A 6. percben azonban megfordul a helyzet.
    Vadas előreadásán Győry rajta van, de nagy luftot rug. Bihámy elfut a labdával. Dénes már nem tud mást tenni, mint kifut, de
    Bihámy jó lövése a középen száll a kapuba. 1:0.
    A Nemzeti erősen feljön. A kerület csak Egri 40 méteres értelmetlen lövéseivel próbálkozik. A 14. percben Schwartzot fellöki Vadas. A szabadrugás veszélyes szituációt teremt. Különösen Egri lövése fenyeget, de Gallina ököllel kitolja. Most érdektelen játék folyik egészen
    a 25. percig.
    Ekkor Vadas szökteti Palágyit, ez szépen fut el és ad be.
    Bihámy fejére jön jól a labda és Dénes tehetetlen a center helyezett fejesével szemben. 2:0.
    Fenyvesi lövését Gallina szögletre tolja, ezt Dömötör már a kapu mögé irányítja. Most átcsoportosít a kerületi csatársor: Fenyvesi, Dömötör, Egri, Dormos, Schwartz. De már látszik, hogy a csapat feladott minden reményt. A Nemzeti most nagyon lelkesen küzd. Odry remek lövése a bal felső sarok mellett süvít el.
    A 35. percben
    Palágyi elmegy Biró mellett, Győry elengedi Bihámyt, aki 15 lépésről biztos lövéssel küldi Dénes mellett a hálóba a labdát. 3:0.
    Az utolsó tíz percben a Nemzeti támad, még gólt is rughatna, ha csatárai ügyesebbek.

    Nemzeti Sport, 1933. december 11.