magyarfutball.hu

Kispest FC - Phöbus FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.09, 19:57
    Phöbus—Kispest 2:2 (2:0)
    Az ésszel és szívvel játszó Phöbus megijesztette a „vezetőt"
    Góllövő: Tárnok, Tárnok, Szabó II. (11-esből), Rátkai
    Kispest, 3000 néző. Bíró: Majorszky.
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szádovszky, Péter, Komáromi — Béky, Sztrigán, Sólyom,
    Tombor II., Tárnok.
    Kispest: Gergő — Szemere, Rozgonyi — Rátkai, Szenes, Keresztes — Mikes, Szabó II., Nemes, Szepes, Serényi.
    Mezőnyjátékkal indul a mérkőzés. A kispestiek rendbehozott tribünjén lelkes hangulat uralkodik. Hangban már a rajtnál nyert a Kispest. A pályán is ő látszik valamivel veszélyesebbnek. Mikes lövi az első labdát a kapu mellé. Azután egyre erősödnek a kispesti rohamok és a Phöbus-védelemnek nagyon kell dolgoznia. Lövésre azonban nem kerül sor, mert a kispesti csatárok — főleg Szenes — ügyetlenkednek. A Phöbus a 8. percben ad először munkát a kispesti kapusnak. Ártatlan munka Gergő számára. De egy perc mulva komolyabb a Phöbus-roham. Szilágyi előrevágott labdájára Szemere gyámoltalanul megy rá. Tárnok beugrik, övé a labda, sőt a meglepett Gergő és kapufa közt simán be is surran a gól. 1:0.
    A Kispest eszmél a bajra, de a darabos rohamok csak kornert eredményeznek. A közönség is halkabb lesz, jeléül annak, hogy döcög a kispesti gépezet. A Phöbus higgadtabban, formásabban játszik. A Kispest többet támad, de nem veszélyesen. Viszont Tombor szép akciója után a 28 percben a legjobbkor lépnek be Sólyom gólt ígérő lövésébe. A Kispest egyre erősít. A 31. percben gyors támadás végén Mikes lő. Juhász csak kiütni tud, de a kispesti belsőknél gyorsabb Tőrös. A kispesti védelem is jobban vigyáz most, de a Phöbus így is lövéshez jut. Tombor nem sokkal lő mellé. Annál ártatlanabbul „bombázik” a kispesti ágyú: Szabó II. Ijesztő belemenések követik egymást. Majorszky érzéketlen s amikor végre fúj, akkor a kispesti közönség is „pfuj”.
    A 37. perc szenzációja Serényi jobblábas beadása,
    nagy kavarodás lesz belőle.
    Kispest nagyon gyengén működik, a közönség tüntet ellene. A 41. percben Sólyom pompásan kiugrik a bámészkodó kispesti védők mellett és irtózatos kapufát lő. Béky ismétel, most emberbe akad a lövés.
    Harmadszorra Tárnokon van a sor és a labda most pontosan eltalálja a jobb alsósarkot. 2:0!
    A Phöbus tovább támad és vége a félidőnek.
    Kispest heves iramot diktál és rögtön ostromol. Van hangulat : — Hajrá Kispest! A 2. percben Szabó II. lövése már gólnak látszik, de Juhász vetődve véd s bár kiejti a labdát, még jókor újra elfogja. Azután Szabó II. 25 méteres szabadrúgása pattan a kapufán. Majd Sólyom ugrik ki, de rosszul lő. Az 5. percben Rátkai előremegy Szepes helyére. Első dolga, hogy beletérdel a vetődő Juhászba. Kis szünet. A kispestiek tüntetnek:
    — Időt beszámítani!
    A Phöbus-védelem jól állja a harcot. Sőt! Phöbus-ellentámadás következik és Tombor szép lövését csak bravúrral tudja védeni Gergő. Majd ugyanő vágja fölé a Sólyom fejéről eléje eső labdát. Ujból Kispest ostromol, szenzációs Phöbus-védekezéssel. A Phöbus-védelem imponáló munkát végez. Kispestnek ehhez még balszerencséje is van. Mikes lövése alig csúszik a
    léc fölé. Szabó II. szabadrúgása a 17. percben hiába zúg a hálóba, mert Serényi régi jó szokása szerint lesre futott s a bíró sípja már belefütyült a lövésbe.
    A kispesti ostrom a 20-ik percben mégis gólt hoz a 11-esből. Nemes bukik, a bíró büntetőt ítél (a Berlini utcában nem lett volna ilyen biztos a 11-es). Szabó II. bombalövése a jobb felső sarokba viszi a labdát. 2:1.
    A Phöbus tengelyében Péter biceg. A csapat nyolc emberrel védekezik, de időnként lefut a három csatár. A kispestiek izgatottan számolják a perceket. A 26.percben Serényi szép szabadrúgását Szabó II. fejeli. A lécen csúszik kifelé II. fejeli. A lécen csúszik kifelé a labda! Phöbus tempósan húzza az időt. Zúg a közönség.
    A Phöbus nagyon közel van a harmadik gólhoz, Békyt csak a 6-oson szerelik kornerre. A 29. percben Tárnok kiugrik, befuthatna, és messziről lő félre. A 31. percben Szemere rosszul ad haza, Gergő alig bír menteni Tárnok elől. Szörnyen veszélyes az elöl cserkésző három Phöbus-csatár. Ha kell, hirtelen elől terem a két fürge összekötő is. Tombor elveszi a labdát a vetődő kapustól. Kispest csak szerencsével ment. De azután újra jön a kispesti ostrom. Juhász a fejéről szedi le a labdát. 15 ember szorong a Phöbus-kapu előtt. A 35. percben végre megszületik a megérdemelt gyümölcs:
    Keresztes szabadrúgását Juhász kiüti ugyan, de üres marad a kapu s mire a a kapus visszamegy, Rátkai fejese Tőrös felett a kapuba esik. 2:2.
    Nagy az öröm. A Phöbus még nem adta fel a harcot, de hiába. Az utolsó percben pazar kispesti tűzijáték: előbb Serényi lövése látszik gólnak, Juhász belenyúl, aztán Nemes lövése akad emberbe, rögtön után Mikes lövése találja el - a kapust. A levegőben lógó harmadik kispesti gólra már nincs idő, pedig ez a félidő valamivel hosszabb is volt 45 percnél.

    Nemzeti Sport, 1933. október 9.