magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Szolnoki MÁV FC-Neusiedler 3 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.03.24, 09:40 (szerk.: 2022.06.27, 00:01)
    Megszenvedtek a győzelemért
    Előre FC Békéscsaba - Szolnoki MÁV 3-2 (2-0)


    NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3000 néző
    V.: Világi (Kispál Róbert, Török Károly)
    Békéscsaba: Fekete 5 - Balog Zs. 6, Fehér 6, Gabala 6, Bujáki 5 - Simon 6, Szoboszlai 5, Bánföldi 6, Udvari 5 - Hoffmann 7, Tóth Gy. 5 Edző: Pásztor József.
    Szolnok: Balázsy 5 - Gelbman 5, Antal 5, Balogh P. 5, Romanek 5 — Ivitz 6, Gradinariu 6, Novák 6, Pelles 6 — Kotula 6, Kiss P. 5 Edző: Vágó Attila.
    Csere: Gelbman helyett Bány (5) a 34., Kiss P. h. Németh (5) a 60., Bujáki h. Valentényi (-) , Szoboszlai h. Szabó S. (-), mindkettő a 65., Novák h. Szabó T. (-) a 80., Tóth Gy. h. Lapsánszki (-) a 84. percben.
    Gólszerző: Hoffmann a 11., Simon a 28., Novák a 48., Pelles az 56., Bánföldi a 76. percben.
    Sárga lap: Ivitz (Bánföldi lábát hátulról összeakasztotta) a 41., Gradinariu (a kapus támadásáért) az 51., Kotula (nem engedte elvégezni a csabaiak szabadrúgását)a 64. percben.
    Szögletarány: 6:2 (4:1)
    Így bíráskodott (9): Világi Balázs remekül kézben tartotta a mérkőzést, észrevétlen maradt kilencven percen át, így a két csapatra kellett csak figyelnie a publikumnak.
    A mérkőzés osztályzata: 3

    11. p. Bujáki a vendégek térfelének közepéről remekül látta meg, hogy a bal szélen felfut Tóth, elé ívelte a labdát, a csabaiak támadója egészen az alapvonalig száguldott el. Innen visszapasszolt és a vele futó Hoffmann ballal a jobb alsó sarokba lőtt laposan az ötösről, 1-0.
    28. p. Hoffmann közel a kezdőkörhöz, fejjel indította Simont, aki hosszú vágta után, 11 méterről, futtából a léc alá lőtt, 2-0.
    34. p. Novák emelt be jobbról Balogh fejére, aki kapura bólintott, a labda túljutott Feketén, majd a kapufáról a gólvonalra esett, végül a védők kivágták a labdát.
    48. p. Novák kavargatott a jobbösszekötő helyén, a 16-os vonalán, majd váratlanul kapura lőtt, a labda pedig a jobb felső sarokban kötött ki, 2-1.
    56. p. A felezővonaltól indították Pellest, aki a 16-osig viharzott a labdával, majd a balösszekötő helyéről a bal sarokba lőtt, 2-2.
    76. p. Tóth a 16-os vonalán végigkígyózott, de nem jutott a védőktől lövéshez. Jól látta meg, hogy Bánföldi lopakodik föl, elégurított, a csabaiak középpályása 21 méterről, nagy erővel kilőtte a jobb sarkot, 3-2.

    A hirtelen jött nagy meleg ellenére frissen kezdtek a csabaiak, míg a vendég szolnokiak szinte az egész félidőben önmagukat keresték. Olyannyira, hogy egyetlen valamirevaló támadást vezettek a Tisza-partiak Fekete kapujára, ami igaz, kapufával végződött. De ekkor már a jelentős csabai fölény már két gólt eredményezett, ami egyébként nem rázta meg a szolnokiakat. Szinte végig a házigazdák fölényében telt el a 45 perc, tetszetős, korszerű akciókat mutattak be, és mindvégig veszélyesek voltak Balázsy kapujára.
    Könnyen zavarba hozható volt a szolnoki védelem, így aztán mélységből és a széleken vezetett támadások során is gyakran veszélyeztettek a lila-fehérek. Különösen Hoffmann volt elemében, aki nem csak gólt szerzett, hanem egy gólpasszal is észrevétette magát.
    A fordulás után némi meglepetésre teljesen leült a békéscsabai csapat. Azt nehéz lenne megfejteni, hogy túlságosan elégedettek lettek volna a kétgólos előnyükkel, az viszont tény, hogy mindezt a szolnokiak észrevették, és önmagukat meghazudtoló, óriási iramban vetették magukat küzdelembe. Meg is lett ennek az eredménye, hiszen mindössze nyolc perc alatt kiegyenlítettek.
    Még ezt követően sem ocsúdott a hazai gárda, további negyedórának kellett eltelnie, míg ismét mezőnyfölényt harcoltak ki, ám már nem volt akkora tűz a játékukban mint az első félidőben.
    Ettől függetlenül Bánföldi remek helyzetfelismerésének köszönhetően ismét bedaráltak egy gólt a csabaiak, megmentve a nagyon fontos három pontot.

    Jó: Balog, Fehér, Bánföldi, Hoffmann, ill. Novák, Pelles, Kotula.

    Pásztor József: - Gólarány-javítás helyett nagyon meg kellett szenvednünk a győzelemért.
    Vágó Attila: - A második félidőben nagyon feljavultunk és kiegyenlítetté tettük a mérkőzést. Akkor kaptuk a gólt, amikor jobban játszottunk ellenfelünknél.

    1. Békéscsaba 29 18 5 6 62-35 59
    ...
    3. Szolnok 29 12 9 8 52-36 45

    Békés Megyei Hírlap 2002. május 6. (A játékosok, a játékvezető és a mérkőzés osztályzatainak forrása: Nemzeti Sport 2002. május 5. Arcanum DT)