magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Attila FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.11, 20:43
    Ferencváros—Attila 3:1 (1:0)
    Háda ügyességére sokszor rászorult a többet támadó, de nem átütő erejű Fradi
    Góllövő: Toldi, Székely, Toldi, Mester
    Üllői út — 7000 néző — Bíró: Majorszky
    (Meccs előtt mindkét öltöző panasztól hangos. A Ferencváros kéthiányzó oszlopát: Korányit és Sárosit emlegeti, az Attila Sepert,Magyart (Szeged ellen kímélikőket) és a távozóban lévő Zilahitemlegeti. A mély talaj egyik csapatot sem lelkesíti túlságosan.
    Ferencváros: Háda — Polgár, Papp — Laky, Móré, Lázár — Táncos, Takács, Székely, Toldi, Kemény. Attila: Hidasi — Bán, Sziklai — Miskolci, Buzássy, Virág — Bohus, Bakk, Szabó, Mester, Opata. Nincs sok különbség a két csapat közt
    A Ferencváros rögtön szögletrúgást csikar ki. Kemény ívelt beadását nehezen kaparja ki Hidasi. Rögtön utána Kemény hosszú, elegáns lövése kap tapsot. Kezdéstől kezdve buzgón „hajrázik” a B)Közép. Támad is állandóan a csapata. Kemény szép beadását Toldi rosszul veszi át s azután újabb ferencvárosi szöglet következik. És Takács IL ballábas kapáslövése. Az első komoly lövést azonban csak a 8. percben kapja Hidasi. Táncos Misitől. Korner lesz ebből is. Mindezeknél komolyabb azonban a lassan élénkülő Attila rohama a 10.percben. Opata átmegy Polgáron és lapos beadása a beugró Bakk fejéről süvítve vágódik kapu mellé.(Hű, ha ez kapura megy.)
    A 13. perc szerencsétlen az Attilának, Laki hosszú előreadását Székely Toldi elé emeli, a balösszekötő fut a labdával, majd 14 méterről bombaerővel a léc alá zúdítja. 1:0.
    Élénk az iram. Az Attila is kivág egy-egy huszáros rohamot, de nem túl veszélyest, a bár Polgár nem áttörhetetlen gát. Kemény lőhetne gólt, de közelről is védhetőt gurít. Lanyhul az iram negyedóra után. Két ferencvárosi korner következik egymásután, még sincs semmi izgalom. Egy meleg jobboldali Attila-roham okoz gondot a Ferencváros-védelemnek. Azután a ferencvárosi balszárny igyekszik, de Bán nagyon vigyáz.
    Kellemesen tűnik fel Móré friss, stílusos mozgása.
    Általa a Ferencváros komoly fölényt alakít ki magának a mezőnyben, de a csatársornak nincs súlya az illő eredményességhez. A 31. percben Táncos szép szögletrúgását a kapufa menti. Azután Opatának van jó helyzete, de cselez. Takács II. végre megereszt egy lövést, Hidasi szép vetődéssel fogja. Bizonytalankodik a zöld-fehér védelem, baj is lehetne belőle. Pilinckáznak a ferencvárosi csatárok.
    Móré megúnja, 25 méterről ballal megvágja a bőrt, csattan a felső léc
    és zúg a taps. Az utolsó percben az Attila támad — eredménytelenül. Utána Toldi lövése kiperdül a vetődő Hidasi kezéből. Takács II. ott van, de Hidasi idejében javít. Az Attila élénk az utolsó percekben, Opata jó labdát vág át Bohusnak, de a szélső lassan fut a sárban, Mester lövése Hádáé. Takács II. jól ad be, Toldi bombafejese azonban elkerüli a sarkot.
    A második félidőt Attila-támadások vezetik be, de nem veszélyesek, azután a halfsor előrenyomja a Ferencváros-csatársort, Székely, majd Toldi jó lövéseit fogja Hidasi. Az Attila elég gyakran jut szóhoz. A 10. percben kornert is ér el, a kavarodásban
    Háda az utolsó pillanatban kapja fel a labdát a csatárok elől.
    Utána Opata jó beadását kell merész közbevetéssel mentenie Hádának. Sziklai orron találja Székelyt (vatta kell), Ferencváros-korner, azután erős Attila-fölény alakul ki, egymást követik a veszélyes rohamok, csak a helyzetek kihasználását nem értik a miskolci csatárok. Az első félidőben oly jó Móré váratlanul teljesen eltűnt,
    folyton az Attila támad, amelynek jobban bírja a halfsora.
    Még Miskolci is kapura lő, de könnyű munka Hádának az is.
    A Fradi-közönség hiába biztatja csapatát, nehezen jut előre. Ha támad is, nem tud tartósan elől maradni. A 22. percben hosszú szünet után labdát kap Hidasi. Táncos eltévedt beadását fogja el. Mintha 20 perc alatt kiadta volna erejét az Attila, most újra ferencvárositámadások következnek. Takács II. a 6-oson teljesen tiszta helyzetbe jut, de Hidasi kezébe gurít.
    A 29. perc aztán meghozza az élénkülő Ferencváros újabb gólját. Toldi oldalt kitör, a hátvédeket lerázza magáról, laposan bead s a labdát Székely a 6-osról kapásból a túlsó kapufa mellé pofozza. 2:0!
    Most már alig jut szóhoz az Attila. A Ferencváros támad, de sokat dekázik. Majd a 32. percben Toldi gólnak látszó lökését védi szögletre Hidasi. A berúgás után Toldi nyolc lépésről bombáz arasszal a léc fölé. Táncos fut szépen, de a jó Hidasi az ő lövését is biztosan fogja. Az Attila ellentámadását Buzássy erős, de célt tévesztett lövése fejezi be. Székely fejese is elkerüli a kaput a másik oldalon. A 36. percben jön a harmadik Fradi-gól.
    Táncos előreadott labdáját Takács II. oldalról fordulásból laposan lövi, a vetődő Hidasi ejti, megfogná ugyan, de Miskolci zavarja és a friss Toldi beteszi a két védő között. 3:0!
    Toldi lő fütty után lesgólt. Aztán változatosan folydogál a játék.
    Bakk gyenge lövéssel „fenyegeti” a ferencvárosi kaput.
    Majd a 40. percben Opata jól kiszökteti Mestert, aki futtából, 14 méterről szép lapos gólt lő a balsarokba.3:1!
    Az Attilát fellelkesíti a gól s újabb parázs támadást vezet. Bohusnak most sikerül a beadása s a lendületes Mester jól ugrik be, fejéről élesen vágódik a labda a kapura, de pont Hádának, aki nem tudja ugyan elfogni a közelről jövő labdát, de amikor a feje fölé perdül, még utána tud nyúlni és visszahúzza.
    A miskolciak gólt követelnek, de eredménytelenül. Ezzel aztán ki is adta erejét a miskolci csapat s az utolsó percekben élénken hajráz a Ferencváros. Toldit jó helyzetben ellökik hátulról, egy kevéssel belül állt a 16-oson, de a bíró elégnek véli a szabadrúgást is a tett megtorlására. A 16-osról. Móré szépen íveli a fejek fölött a szabadrúgásta bal felső sarokba, de
    Hidasi résen van, ujjai hegyével tör egyet a labdán
    s az a kapulécet súrolva kerül kapu mögé. A kornerből Toldi lő nagyot, egy kevéssel mellé. Azután Székely ugrik ki Toldi fejesével, de gólnak látszó lövése is célt téveszt egy hajszállal. A jó hajrá ellenére is marad a 3:1.

    Nemzeti Sport, 1934. február 26.
     
  2. avatar: Giovanni
    2012.06.23, 02:12 (szerk.: 2016.05.29, 13:06)
    kép
    Képes Pesti Hírlap, 1934. február 27., kedd, LVI. évf., 38. szám