magyarfutball.hu

FC Eger-Egertej - FC Hatvan 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1996/1997, 17. forduló
attendance:
  1. Heves Megyei Hírlap: 600
  2. Nemzeti Sport: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 17:14
    Ez az egriek örvendezési vasárnapja volt
    FC Eger-Egertej- FC Hatvan 1-0 (0-0)
    NB II.-es labdarúgó mérkőzés, Eger, 600 néző. V.: Hajdó (Veres, Szabó).
    FC Eger: Molnár - Holtner - Gyöngyösi, Aszódi, Kovács - Hompoth, Klátyik, Szamosi, Berecz - Bezzegh, Kónya. Edző: Vígh Tibor.
    FC Hatvan: Nagy I. - Gephart - Nagy Gy. T., Szedlacsek - Zvara, Lénáit, Győri, Havrán, Bessenyei - Nagylaky, Rob. Edző: Bóna Zoltán.
    Csere: Zvara helyett Gombos a 68., Havrán helyett Go- hér a 71., Kónya helyett Baj- záth a 75., Rob helyett Balogh a 85., Klátyik helyett Csuhay a 89. percben.
    Gólszerző: Klátyik a 62. percben.
    Sárga lap: Gyöngyösi a 8., Klátyik az 57., Hompoth a 79., Szedlacsek a 87. percben.
    Kiállítva: Gyöngyösi a 89. percben, a második sárga lap után.
    Amikor januárban rátekintettünk az NB II. tavaszi sorsolására, joggal gondoltunk arra, hogy március második vasárnapján még esetleg havas, de legalábbis mély lesz az egri stadion talaja az Egér- Hatvan NB Il-es megyei rangadó időpontjában. Szerencsére az időjárás kegyes volt az NB I-hez, s az NB 11.-höz (utóbbival szemben az MLSZ maradt könyörtelen), a nap és a szél felszárította a pályákat, így a játéktérre - egy esetleges sikertelenség kapcsán - nem lehet hivatkozni. Mindkét csapat megkímélt, füves talajon készülhetett egy héten át a tegnapi rangadóra, más dolog, hogy milyen belső érzésekkel, a hosszabb távú esélyeket illetően. Az érdeklődés megfelelt a várakozásnak, bőven maradt szabad hely a lelátón. Pedig a stadionbüfé is kinyitott: igaz, csak a kulisszák mögött üzemelt. A mérkőzésre érkezők közül Novák Józseffel, a Gyöngyös AK korábbi technikai vezetőjével találkoztunk, aki Holtner Attilára volt leginkább kíváncsi. Szabados a hatvaniak csapatkapitánya és kisfia viszont inkább a vendégek játéka elé tekintett várakozással. A hátvédet erőteljesen ledöntötte az influenza, s csak nehezen épül, de rövidesen már pályára léphet. Az egrieknél Kormos sem öltözhetett mezbe, neki húzódása van. Közben megtudtuk Vígh Tibortól, hogy játékosai délelőtt fellocsolták a pályát, mivel olyan kemény volt, hogy a súlygolyó is hármat pattant rajta. Aztán később Bereczék csúszkáltak sokat, de ez már a mérkőzés történetéhez tartozik.
    12. perc: Szedlacsek beadása megpattant az egyik egri védőn, így Molnárnak a léc alól kellett mentenie.
    23. perc: Szamosi bal oldali szöglete után Nagy I. késve jött ki kapujából, kisebb zavar keletkezett az ötösön belül, de felszabadítottak a védők.
    31. perc: I^gylaky két csel után kisodródott helyzetből lőtt kapura, ám ballábas lövését Molnár biztosan fogta.
    37. perc: Egy, a védőkről lepattanó labdát Berecz 16 méterről lőtte kapura, amit Nagy I. hárított.
    48. perc: Bessenyei jobb oldali szögletét követően Molnár csak másodjára tudta megkaparintani a játékszert.
    53. perc: Bessenyei 18 méteres szabadrúgását Molnár a kapufa segítségével tisztázta szögletre.
    62. perc: Bezzegh két csellel ment el a bal oldalon, majd jól gurított az érkező Klátyik elé, aki egy állítás után 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1-0.
    64. perc: Szamosi jobb oldali szögletét követően Hompoth öt méterről tisztán fejelhetett, de Nagy I. a helyén volt.
    69. perc: Szamosi 17 méteres szabadrúgása nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.
    72. perc: Bessenyei bal oldali beadása után előbb Nagylaki, majd Gombos lövését hárította Molnár.
    80. perc: Szedlacsek csúsztatott fejjel Nagylaki elé, aki fordulásból lőtt, ám labdája elzúgott a kapu mellett.
    88. perc: Győri 20 méteres lövését ölelte magához Molnár.
    89. perc: Egy, Nagy Igorról kipattanó labdát Bajzáth stuk- kolhatta kapura, amit Gephard a gólvonalról rúgott ki. Még ugyanebben a percben történt, hogy Gyöngyösi egy szabálytalanság után megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.
    Nem bűvölte el játékával a két csapat a nézőket, különösen az első félidő sikeredett laposra. Hibás átadások sorozata okozott bosszúságot, a túlságosan átnedvesített pályán sokat csúszkáltak a játékosok, ami a színvonal rovására ment. Az első 45 percben a kapusokra alig volt szükség, lövés ugyanis szinte nem ment a kapura, a mezőnyben birkóztak inkább egymással a játékosok.
    Fordulás után egyre inkább érezhető volt, hogy egy gól eldönti a 3 pont sorsát. Ezt az egriek szerezték a fiatal Klátyik révén. A hatvaniak nem kapcsoltak nagyobb sebességre, az újoncokat avató egri gárda jól vigyázta az eredményt, és megérdemelten harcolta ki a győzelmet. Lehet, hogy a hatvaniak kissé lebecsülték a sereghajtót, így csak akkor kezdtek erőlködni, amikor az eredmény után kellett futniuk, de már hiába.
    Az Egernek ezzel a győzelemmel egy éves hazai nyeretlenségi sorozata szakadt meg. Már éppen ideje volt, hogy valami örömet szerezzenek híveiknek a megyeszékhelyiek. A Hatvantól többet vártunk, de láthatólag ők is önmaguktól.
    Jók: Molnár, Aszódi, Klátyik, ill. Lénárt.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1997-03-10