magyarfutball.hu

Budafoki MTE-Törley - Békéscsabai Előre FC 0 : 2 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.10, 18:23 (szerk.: 2022.05.15, 22:21)
    „Pezsgőfürdő” Budafokon
    Budafok - Békéscsabai Előre FC 0-2 (0-1)


    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, 500 néző.
    V.: Horváth O. (Oláh, Tompos).
    Budafok: Kövesfalvi 6 — Szabó 7, Parrag 4, Dobesch 5, Héjas 4 — Bátyi 5, Stranyóczki 4, Kozma 3 — Takó 3, Martin 4, Fekete 5. Edző: Sárközi Lőrinc.
    Békéscsaba: Baji 6 — Mracskó 6, Ionut 6, Szenti 6, Ottlakán 6 — Árgyelán 6, Belvon 5, Csató 6, Manaila 5 — Miklya 5, Kurucz 5. Edző: Pásztor József.
    Csere: Kozma helyett Szente (5) a szünetben, Kurucz h. Szegedi (5) a 60., Héjas h. Balogh (-) a 66., Belvon h. Kasik (-) a 67. percben.
    Gólszerző: Miklya a 32., Árgyelán a 68. percben.
    Sárga lap: Árgyelán a 24., Ottlakán a 63. percben.

    A békéscsabaiak nagyon készültek az összecsapásra, már szombaton útra keltek a fővárosba.
    Mély talajú, sáros pályán kezdődött a küzdelem, a lila-fehérek zártan védekeztek, s kontratámadásokkal próbálták feltörni a hazaiak védelmét. Az első fél órában többször kerültek a budafoki kapu elé az Előre játékosok, ám kimaradtak a kínálkozó lehetőségek.
    A házigazdák is vezettek néhány támadást, de ezek jobbára nem jelentettek veszélyt a csabai kapura.
    A 32. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Belvon előre ívelt labdájába a 16-oson belül Parrag kézzel ütött bele, mindenki a játékvezetői sípra várt, a lepattanó labdára Miklya csapott rá és laposan, tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.
    A gól érthetően megnyugtatta a listavezetőt, ügyes oldaladogatásokkal közelítették meg az ellenfél kapuját.
    Szünet után a budafokiak kezdték nagyobb lendülettel a játékot, többször kerültek a csabai kapu elé, de a meddő támadások nem okoztak sok gondot a lila-fehér védőknek.
    A békéscsabaiak leginkább kontrára játszottak, s egy ilyen támadás végén, a 68. percben a jobb oldalon előre törő Mracskó remek labdával ugratta ki Árgyelánt, aki kicselezte a kapujából kifutó Kövesfalvit, majd közelről higgadtan a kapuba helyezett, 2-0.
    A második békéscsabai gól után a budafokiak egyre inkább feladták, beletörődtek a vereségbe.

    A vendégek okulva a szegediek budafoki vereségéből, nagy iramban kezdtek. A hazai védelem derekasan állta a rohamokat, de egyetlen hiba után már rezgett is a háló.
    A második félidőben hiába került mezőnyfölénybe a Budafok, egy tökéletes kontratámadásból újabb gólt kaptak.
    A Békéscsaba taktikus, lelkes játékkal igazolta, hogy azok a találkozók, amelyeken kötelező a győzelem, mindig nehezek egy csapat számára. A békéscsabaiak azonban nem estek a néhány fordulóval korábban Budapesten vereséget szenvedő szegediek hibájába, már a mérkőzés elején a hazaiak tudomására hozták, hogy igényt tartanak a két bajnoki pontra. Bár a házigazdák több ügyes fiatalt és néhány rutinos játékost felvonultató együttese mindent megtett a jó eredmény érdekében, ezen a délutánon meg kellett hajolniuk a lila-fehérek nagyobb tudása előtt.

    Nyilatkozatok:
    Sárközi Lőrinc: — Az ellenfél nagyobb tudását lelkesedéssel nem tudtuk kiegyenlíteni.
    Pásztor József: — A csapat a sok gólhelyzet közül kettőt kihasznált és megérdemelten győzött.

    1. Békéscsaba 14 10 2 2 34-12 22
    ...
    15. Budafoki MTE 14 3 1 10 11-28 7

    Pásztor: „Biztonságos védekezésből...”
    A tabella alsó régióiban tanyázó Budafok otthonában nehezen sikerült feltörni a házigazdák védelmét a listavezető békéscsabaiaknak. A találkozó után Pásztor József, az Előre FC vezető edzője így értékelte a látottakat:
    — Rendkívül mély talajú pályán játszottak a csapatok. A szezon elején Kabán és Egerben elszenvedett vereség óta idegenben biztonságos védekezésből építjük fel játékunkat. Most is így történt, több helyzetünk volt, melyek közül jó néhány kimaradt, de két akció végén sikerült bevenni a szívósan védekező hazaiak kapuját.
    — Kik nyújtották a legjobb teljesítményt?
    — Az egész együttes jó közepes teljesítményt nyújtott, külön kiemelném Ionut és Miklya játékát, aki hosszú idő után újra a hálóba talált. Helyenként még a másik gólszerző, Árgyelán mutatott biztató dolgokat. Sajnos, Kurucz sérülése nem sokat javult, most is le kellett cserélni, szerencsére a helyére állt fiatal Szegedi nem okozott csalódást.
    — Az utolsó őszi forduló előtt élen áll a Békéscsaba. Mit vár a Bag elleni összecsapástól?
    — Nem szeretnénk, ha megszakadna eddigi jó sorozatunk, hazai pályán győzni kell a több volt NB I-es játékost felvonultató bagiak ellen.

    Békés Megyei Hírlap, 1991-11-25