magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.19, 19:22

    1968. augusztus 31.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Tatabányai Bányász- Újpesti Dózsa 0:1 (0:0)
    Tatabánya, 16 ó., 300 néző, V.: Palotai.

    TBSC: Rothermel-Sima,Szabó,Léber-Kovácshegyi,Kanyó-Solymos (Papp),Mészáros (Szován),Kovács II.,Dellner,Kovács III.
    Ú.Dózsa: Borbély-Komáromi,Horváth,Nyírő-Hartyányi,Simon-Mohácsik (Andriska),Dunai III.,Pataki,Kuharszki,Tóth A.

    21. forduló

    1968. szeptember 1.

    Tatabányán a forduló talán legizgalmasabb összecsapására kerül sor.
    Az Újpesti Dózsánál azt is számon tartják, hogy 1962 óta nem győztek Tatabányán. Baróti Lajos edző most is elégedett lenne a döntetlennel. Nagy küzdelmet, jó játékot várunk. Tippünk: X.

    A Ferencváros pontszámban beérte az Újpesti Dózsát.

    Tatabányai Bányász- Újpesti Dózsa 1:1 (0:0)
    Tatabánya, 16 ó.,12.000 néző, V.: Petri (Horváth L., Nagy B.)

    TBSC: Gelei-Lévai,Kovács I.,Juhos-Horváth,Laczkó-Szabó,Csernai,Monostori,Arany,Ladinszky. Edző: Szűcs György.
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Szini,Solymosi,Bánkuti-Noskó,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Szini h. Sóvári (54p.), Monostori h. Hernádi (62p.).

    Gólszerző: 0:1 Bene (58p.), 1:1 Lévai (74p.).

    Szögletarány: 8:5 (4:3)

    Három Dózsa szöglet vezette be a mérkőzést. A másik oldalon Monostori 18 méteres, nagy lövését Szentmihályi kiejtette, a berobbanó Szabó 8 méterről, elhamarkodottan a jobb kapufa mellé lőtt. A 10. percben a kapura törő Zámbót Laczkó a kaputól 20 méterre felvágta, Solymosi szabadrúgását Gelei hárította. Igen élénk volt az iram. A 17. percben ismét szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Göröcs legurította a labdát Benének, s ő 14 méterről lőtt, de Gelei résen volt. Mindjárt utána újabb lila-fehér szabadrúgást hárított Gelei, ezt Bene küldte 20 méterről kapura. A 24. percben Fazekas, Göröcs adogatás után, Göröcs lövését fogta a tatabányai kapus. A 26. percben Ladinszky harcolt ki szögletet Szentmihályival szemben, a beívelést szögletre hárították a Dózsa védők. Néhány szabálytalanság csúszott a játékba. A 30. percben Noskó törlesztési szándékkal megrúgta Aranyt. A 32. percben Juhos lövésébe Csernai beletette a lábát, a léc alá tartó labdát óriási bravúrral ütötte szögletre Szentmihályi. A 37. percben Bene három csel után, 14 méterről laposan a bal kapufa mellé lőtt. A 38. percben Bene egyedül tört kapura, a védők utolérték, ketten is lökték, de a középcsatár nem vesztette el egyensúlyát, mintegy 4 méterről lőtt, Gelei azonban gyors vetődéssel hárított. A másik oldalon Monostori lövését fogta Szentmihályi.

    Szünet után az 50. percben Zámbó elől Gelei gyors vetődéssel csípte el a labdát az ötösön. Az 53. percben Szinit megrúgta Monostori, a hátvédet levitték a pályáról, helyére Sóvári jött be. Az 58. percben Zámbó hozta fel a labdát, a 16-oson álló Dunai II.-höz továbbított, az összekötő egyből Bene elé tálalt, a berobbanó középcsatár 14 méterről, laposan, nagy erővel a bal sarokba lőtt. 1:0 az Újpesti Dózsa javára. Villámgyors akció volt! A 64. percben Ladinszky 11 méteres lövését hárította Szentmihályi. Feljöttek a hazaiak. A 66. percben Hernádi már a 11-es ponton járt, amikor még egy felesleges cselt csinált, Solymosi szögletre rúgta a labdát. Nagy helyzetet hagyott ki a 69. percben Szabó. Kibújt a védők gyűrűjéből, de 7 méterről gyengén lőtt, és Szentmihályi megfogta a labdát. Mindjárt utána Csernai 5 méterről a kivetődő újpesti kapusba rúgta a labdát. A 74. percben Arany viharzott el középen, ügyesen Hernádihoz továbbított, tőle a felfutó Lévai kapta a labdát, a jobbhátvéd nehéz szögből, 12 méterről laposan a bal sarokba lőtt. 1:1. A 78. percben Csernai elől nehezen mentett Szentmihályi. A 83. percben Csernai lövését fogta a Dózsa kapusa. Szorongattak a hazaiak. Egy ellentámadás során Bene lövését hárította Gelei.

    ××××

    Végig óriási iramot diktált a két csapat, s mindkét együttest dicséri, hogy az első perctől az utolsóig bírták erővel! Az Újpesti Dózsa kapott előbb lábra. Ekkor Göröcs és Fazekas vezérletével sokat rohamoztak, gyors, átgondolt volt csapatjátékuk, és nagyszerűen foglalkoztatták szélsőiket is, de helyzeteiket elhibázták. Fordulás után egy pompás akcióból szerzett vezetést a Dózsa. Ezután alaposan rákapcsoltak a hazaiak, a gyors Hernádi beállítása sokat lendített támadójátékukon. Sikerült is egyenlíteniük, s a mérkőzés hajrájában több nagy helyzetet is teremtettek. A kitűnő mérkőzést beárnyékolták a sérülést okozó szabálytalanságok. A döntetlen megfelelt a játék képének, az első félidőben a vendégek, szünet után a hazaiak játszottak fölényben.

    Az Újpesti Dózsa kapujában Szentmihályi többször bravúrosan védett. A hátvédsorból Solymosi körültekintő játéka emelkedett ki, gyakran kisegítette a szélsőhátvédeket is. Noskó általában nem tudta tartani Aranyt, egyszer alaposan meg is feledkezett magáról. Zámbó jól indított, Göröcs óriási területen játszott, szünet után kitűnően segítette a hátsó sort. Fazekas, főleg az első félidőben, a támadások egyik szervezője volt. Dunai II.-t Kovács jól tartotta. Benének ezúttal nem ment olyan jól a játék. Nagy L. sérülten is jól küzdött.

    A 21. forduló mérkőzése a Tatabánya- Ú. Dózsa óriási iramot, magas színvonalú játékot és félidőnként váltakozó fölényt hozott. Az I. félidőben az újpestiek széllel szemben is irányítottak, a második 45 percben azonban – Bene gólja után! – a bányászcsapat kerekedett felül.

    Ns,Ks