magyarfutball.hu

Vasas SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0* 19:00 * büntetőkkel 4-5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.02.11, 21:12 (szerk.: 2022.02.11, 21:19)
    Vasas - Békéscsaba 0-0 (11-esekkel: 4:5)

    Fáy u., 1500 néző
    V: Puhl (****), (Szilágyi, Nagy II J.)
    Vasas: Andrusch 6 — Kecskés 5, Komjáti 6, Zentai 5, Csorba 5 — Bozsér 5, Teodoru 4, Balog 5, Claude 5 — Pecha 6, Szabadi 4. Megbízott edző: Kárpáti Béla.
    Békéscsaba: Gulyás 8 — Ottlakán 6, Fabulya 6, Bánfi 6 — Szenti 6, Mracskó 5, Csató 6, Csanálosi 5 — Bel­von 4, Oroszki 4, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    Csere: Teodoru helyett Melis (5) az 54., Claude helyett Baranyi (—) a 71., Belvon helyett Kanál (—) a 75., Oroszki helyett Csernus (—) a 82. percben.
    Sárga lap: Ottlakán a 40., Zentai a 49. percben.
    Szögletarány: 5:5 (4:3 a Vasas javára).

    (A nézőszámon meglát­szott, hogy a hazaiak gyen­gén szerepelnek, elég ke­vesen gyülekeztek a lelátó­kon. Kárpáti Béla a piros-­kékek megbízott edzője csak annyit mondott, nem tud elképzelni mást, csak győ­zelmet...)

    A vendégek nem tisztelték a hazaiakat, gyorsan, ügyesen kezdtek játszani, mégis a piros-kékek előtt adódott először lehetőség. A 7. perc­ben Pecha előrevágott egy labdát, Szabadi futott rá, de a kapujából kiinduló Gulyás gyorsabb volt és a 16-oson kívül fejjel tisztázott.
    Alig három perc múlva is­mét nagy helyzet maradt ki­használatlanul a Békéscsaba kapuja előtt. Pecha - Teodoru kényszerítőzése után Pecha a kifutó Gulyásba lőt­te a labdát.
    Váltakozó volt a játék, de ahogy teltek a per­cek, úgy laposodott el a mérkőzés.
    A 16. percben viszont me­gint Vasas-helyzet maradt kihasználatlanul. Jobb oldali szögletrúgás után Zentai 7 m-ről a jobb sarokra fejelt, Gulyás nagy bravúrral ki­ütötte a labdát.
    Egyik csapat csatársorában sem volt átütő erő.
    A 21. percben Claude cselezgetett, Teodoruhoz ját­szott, majd Bozsérhoz került a labda. A fiatal középpályás 18 m-ről lőtt, Gulyás azon­ban biztosan védett.
    (A kezdés után gyorsan kialakultak a párok, a ven­dégek nem álltak be véde­kezni, hanem gyors, időn­ként látványos akciókkal veszélyeztették a „kény­szerpihenőről” visszatért Andrusch kapuját. A piros-­kékeknek is volt néhány gyors támadásuk, és akadt két nagy helyzetük is, de Gulyás bravúrjaival szem­ben nem volt orvosságuk)
    A 27. percben Szabadi lab­dáját Pecha átvette 13 m-re a kaputól, de elhamarkodot­tan lőtt, így Bánfi hárítani tudott.
    A 40. percben Szekeres futott el a bal oldalon, beadá­sát Ottlakán 5 lépésről kéz­zel ütötte kapura, s miután már másodszor ért kézzel a labdához, kapott érte egy sárga lapot.
    A 43. percben Csorba beadását Szabadi rosszul vette át, Ottlakán az alapvonalon túlra szerelte. A beívelt szöglet után Gulyás a labda alá szaladt, Balog az üres kapura lövés helyett középre adott, a védők szereltek.
    SZÜNET UTÁN
    a vendégek kezdtek jobban, a 47. percben Szekeres cse­lezgetett, majd a labda Csa­tóhoz került, a középpályás 15 m-es lövését Andrusch vetődéssel hárította.
    A má­sik oldalon Szabadi 8 m-es fejesét húzta le Gulyás.
    A 49. percben Zentai felesle­gesen leterítette Oroszkit a Vasas térfelének közepén,ezért sárga lapot kapott.
    Az 52. percben Szekeres szöglete után Oroszki leke­zelte a labdát a 11-es pont­nál, aztán óriási lyukat rú­gott, öt perc múlva Csató 17 m-es lövését védte And­rusch.
    A 62. percben Melis mellel Szabadi elé játszott, a csatár 16 m-ről magasan fölé lőtt.
    A 65. percben az előretö­rő Balogot felvágták 22 m-re a kaputól. Csorba bal sa­rokra tartó szabadrúgását Gulyás nagy bravúrral, kapu fölé ütötte.
    Mozgalmas volta játék, de nagyon alacsony a színvonal. Nem bírt egy­mással a két csapat.
    A 85. percben még Csató 17 m-ről megcélozta a kaput, de Andrusch a helyén volt.

    11-esek
    Szabadi a jobb sarokba ta­lált, Csanálosi lövését And­rusch kiütötte.
    Melis szintén a jobb sarokba helyezett, Szenti viszont a balba.
    Az­tán Balog és Csató is a jobb sarokba lőtte a labdát.
    Bo­zsér lövését Gulyás kiütötte, Ottlakán viszont a felső léc alá lőtt.
    Csorba a jobb sar­kot célozta meg, Csernus pedig a bal felső sarkot.
    Komjáti a felső kapufára lőtte a labdát, Fabulya vi­szont a bal sarokba.
    4:5

    ★★

    A Vasas talán utolsó re­ménysugara volt ez a ta­lálkozó, hiszen a bennma­radás reményéhez is meg kellett volna szerezni a Fáy utcában a három pon­tot.
    A békéscsabaiak vi­szont nem tisztelték ven­déglátójuk eme kívánal­mát, és mindjárt az első percekben gyors akciókkal igyekeztek zavarba hozni a piros-kék védelmet. Ezután Vasas-helyzetek következ­tek, de ezeket nem sike­rült értékesíteni.
    Mindkét oldalon lefogták az előre­tolt csatárokat, aztán a középpályán a terület bir­toklásáért folyt a csata. Meglepő módon a vendé­gek játszották a kulturál­tabb labdarúgást, mégis Gu­lyás kapus bravúrjaira volt szükség, hogy ne kapjanak ki.
    A Vasastól sokkal több lelkesedést és jobb játékot várt a nézősereg, de hát úgy látszik, ennél többre már nem futja. Így a bé­késcsabaiak, miután bizto­sabban értékesítették a büntetőket, megérdemelték a két pontot.

    Kárpáti Béla:
    — Sajnos az első félidőben kihagytuk helyzeteinket, és ez meg­bosszulta magát.
    Csank János:
    — A mérkő­zés nagy részében sikerült irányítanunk a játékot, sajnos a tizenhatos környékén az összjátékunkba hibák csúsz­tak, ezért nem sikerült há­rom pontot szereznünk.
    (Boross Dezső)

    8. Békéscsaba 24 10 3 2 9 33-28 36
    ...
    15. Vasas 24 4 2 7 11 24-48 23

    képA békéscsabai Gulyás a Fáy utcában is igazolta tavaszi jó tormáját. Ezúttal Sza­badi feje elől húzza le a labdát. A kép bal oldalán Balog, a jobb oldalon Zentai figyeli a jelenetet, középen a két csabai, Bánfi és Oroszki biztosítja a kapust (Török László felvétele)

    Népsport, 1989. május 8 (Arcanum DT)