magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.03.18, 21:52 (szerk.: 2023.03.18, 22:07)
    ZTE - Békéscsaba 3-0 (1-0)

    Zalaegerszeg, 3500 néző
    Vezette: Bay (****) (Nagy B., Eőry)
    ZTE: Balázs 6 — Varga 5, Csepregi II 7, Pecsics 6, Péter 6 — Sípos 5, Czigány 7, Galántai 6 — Nagy I. 7, Soós 6, Páli 5. Edző: Gellei Imre.
    Békéscsaba: Leboniczky 5 — Ottlakán 5, Szabó II 5, Varga 4, Fabulya 5 — Pásztor 6, Fecsku 6, Csanálosi 5 — Steigerwald 6, Adorján 4, Szekeres 6. Edző: Süle István.
    Csere: Varga helyett Takács J. (4), Adorján helyett Kanyári (4), mindkettő a szünetben, Sipos helyett Nagy T. (—) a 60., Páli helyett Gass (—) a 80. percben.
    Gólszerző: Czigány a 25., Nagy I. a 87., Nagy I. a 90. percben.
    Sárga lap: Takács J. a 66. percben.
    Szögletarány: 6:2 (1:1) a Békéscsaba javára.

    (Nyugodtan készülődtek a csapatok. Gellei Imre, a ZTE mestere bizakodott, hogy csapata folytatja jó sorozatát, Süle István pedig arra alapozta optimizmusát, hogy csapata eddig idegenben várakozáson felül szerepelt.
    A mérkőzés előtt a hangosbeszélőn Soós Istvánt 375., Galántai Tibort 125., Csepregi Andrást pedig 50. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötték.)
    Csaknem negyed óráig jóformán semmi említésre méltó esemény nem történt. Lassan, sok hibával adogattak egymásnak a csapatok.
    A 14. percben a tizenhatos oldalvonalánál Sipos felvágásáért szabadrúgáshoz jutott a ZTE. Galántai ívelt a kapu elé, Péter felugorva a felső kapufára fejelt, a labda visszapattant, és a kavarodás után végül tisztáztak a csabai védők.
    A 25. percben ártalmatlannak tűnő helyzetből szerzett vezetést a hazai csapat, Galántai a kaputól 18 méterre álló Czigányhoz adta a labdát, ő félfordulattal lőtt, és a labda a meglepett Leboniczky mellett a bal sarokba vágódott. 1-0.
    Fokozatosan fölénybe került a hazai együttes.
    A 34. percben Nagy 25 méterről küldött lövése alig szállt fölé.
    Két perccel később Csepregi mesteri labdát tálalt a védők közül kilépő Soós elé, ő azonban senkitől sem zavartatva a kifutó Leboniczky mellett a kapu mellé lőtt.
    A 43. percben Czigány adta a tiszta helyzetben álló Sipos elé a labdát, akinek 14 méteres gyenge lövését Leboniczky vetődve megfogta.
    SZÜNET UTÁN azonnal egyenlíthetett volna a Békéscsaba: Pásztor a bal oldalon Szekereshez továbbította a labdát, aki 8 méterről, kissé nehéz szögből lőhetett, Balázs vetődve hárított. Az 52. percben Páli futott el a bal oldalon, visszagurította a labdát, és Czigány 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.
    Három perc múlva Nagy I. 30 méteres átadással indította a védők közül nagyszerűen kilépő Pálit, aki 14 méterről laposan lőtt, a labda a vetődő Leboniczky kezéről a bal kapufára pattant, és Szabó II felszabadított.
    A 66. percben Takács J. sárga lapos figyelmeztetést kapott Soós elleni durvaságáért.
    A 72. percben ismét közel állt az egyenlítéshez a vendégcsapat, Szekeres bal oldali beívelésére Pecsics és a kapujából kimozduló Balázs egyszerre ugrott, a labda Pecsics fejéről nagy ívben Steigerwald felé szállt, ő azonban a levegőt találta el.
    Majd Péter 22 méteres szabadrúgása suhant el a bal kapufa mellett.
    A 87. percben Pecsics a jobb oldalon futott el, a szögletzászló közeléből beadott, és Nagy Imre 10 méterről ívelten a jobb felső sarokba fejelt, Leboniczky csak nézte a labdát. 2-0.
    A 90. percben Gass indította a bal oldalon Galántait, aki túljutott az egyik védőn, aztán elvitte a labdát a kivetődő Leboniczky mellett, s a kapus elhúzta a ZTE-játékos lábát. A 11-est Csepregi II a jobb kapufára lőtte, a labda kipattant, és a védők szögletre mentettek. Galántai ívelte be jobbról a labdát, Soós fejjel megcsúsztatta, és a bal oldalon álló Nagy Imre közelről a léc alá bombázott. 3-0.

    ★ ★ ★

    Az első játékrész feléig nem sok örömük volt a nézőknek a mérkőzésben. A csabaiak tudatosan lassították a játékot, foggal-körömmel védekeztek, tömör védelmük ellen a ZTE csak kínlódott. A hazaiak vezető gólja után sem változott lényegesen a vendégek taktikája, igaz, tettek néhány kísérletet az egyenlítésre, de csakhamar újból védekezésbe szorultak. Ekkor már ötletes volt a ZTE támadásszövése, egyre több hibára kényszerítette ellenfelét, és így több százszázalékos helyzetet tudott kidolgozni.
    Szünet után kiegyenlítődött a játék, sőt, volt olyan része a félidőnek, amikor a Békéscsaba birtokolta többet a labdát, de kísérletei igazi veszélyt ekkor sem jelentettek. Ugyanakkor a zalaegerszegiek támadásai mindig átgondoltak és veszélyesek voltak.
    A hajrára ismét kapuja elé szorult a vendégcsapat, s a hazaiak három perc alatt szerzett két góljukkal végképp megpecsételték Pásztorék sorsát.

    Gellei Imre: — Úgy érzem, hogy a játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet.
    Süle István: — Jobb volt a ZTE, nem vitás.
    (Gondi Béla)

    4. Zalaegerszeg 18 6 8 4 33-25 20
    ...
    13. Békéscsaba 18 5 5 8 20-26 15

    Népsport, 1985. november 18. (Arcanum DT)
    Tart a kitűnő „tavaszi” sorozat
    ZTE - Békéscsaba 3-0 (1-0)


    ...

    kép
    Az első kimaradt ZTE-helyzet: Péter fejese a kapufáról vágódik ki a mezőnybe. (ZH fotó - Kiss Ferenc felvételei)
    kép
    Galántai már túljutna a kapuson, amikor Leboniczky elkapja a lábát.

    Kísértetiesen hasonlított a mérkőzés első félideje a Debrecen elleni 45. perchez. Mindössze annyi volt az eltérés, hogy ezúttal alacsonyabb színvonalú játékot láthattak a szurkolók. A koreográfia viszont megtévesztésig azonos volt: a ZTE irányított, s az elsősorban védekezésre összpontosító vendégek ellen egygólos vezetést szerzett.
    S, hogy teljes legyen a kép, több alkalommal is növelhette volna előnyét. Már az első negyedóra végén majdnem zörgött Leboniczky hálója, amikor Galántai kjobb oldali szabadrúgása után Péter fejese a fölső lécről vágódott vissza. A félidő hajrájában előbb Soós hagyott ki helyzetet: Csepregi II. pontos indításával gólhelyzetbe került, de a kivetődő kapus és a bal oldali léc mellé gurított.
    SZÜNETBEN kettős cserét hajtott végre a vendégek vezetőedzője. A frissítés használt, hiszen még egy perc sem telt el a játékból, amikor Pásztor indításával Szekeres került gólhelyzetbe, de lövését Balázs bravúrosan védte.
    Kiegyenlítettebb lett a találkozó, de a következő lehetőség ismét a ZTE előtt adódott: Nagy Imre pazar labdájával Páli került helyzetbe, lövését azonban Leboniczky a kapufa segítségével mentette.
    Olyan időszaka következett ezután a mérkőzésnek, amikor a csabaiak birtokolták többet a labdát. Helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, az egyetlen forró pillanatot Pecsics rosszul sikerült fejese okozta Balázs kapujánál, a kipattanó labdát azonban Steigerwald nem találta el.
    Nem sokkal később viszont már a másik oldalon nyílt gólszerzési lehetősége az egerszegi beállósnak, de kihagyta a helyzetet. Pecsics vállalkozó kedve nem csökkent, s ennek, no meg Nagy Imre kitűnő fejesének lett az eredménye a második gól. Az eseménydús hajrá egy sorozat végét jelentette, a kapufára lőtt büntető Csepregi II. első kihagyott tizenegyese volt a ZTE színeiben. Nagy Imre gyors kárpótlást jelentő gólja viszont a jobbszélső tizenegyedik találatát, s ezzel ismét előbbre lépett a góllövő listán.
    Igaz, hogy csak az utolsó percekben biztosította be győzelmét a ZTE, de sikerének jogosságához nem férhet kétség. A hazaiak számtalan gólhelyzetet dolgoztak ki, míg a vendégeknek csupán egyetlen gólszerzési lehetőségük volt.
    A szombati győzelemmel folytatódott a ZTE kitűnő „tavaszi” szereplése, az eddig lejátszott három előrehozott találkozón még nem veszített pontot, kilenc gólt lőtt - ebből négyet a bajnoknak -, idegenben verte a riválisát, a Haladás VSE-t, s most egy mindig veszélyesnek számító Békéscsabát győzött le biztosan. Szombaton, az idei utolsó mérkőzésen, Siófokon lép pályára a ZTE.
    (Ekler Elemér)

    Zalai Hírlap, 1985. november 18. (Arcanum DT)