magyarfutball.hu

2023.10.19 Pátkai Máté visszavonul!

árom különböző csapattal is megnyert bajnoki cím, 23 válogatott mérkőzés, egy Magyar Kupa-siker, és egy sokáig felejthetetlen, horvátoknak lőtt győztes gól után abbahagyja profi karrierjét a 35 éves Pátkai Máté, aki a csakfoci.hu-nak adott interjújában jelentette be visszavonulását.

Az MTK-val, a Győrrel és a Vidivel NB I-es, míg a Vasassal NB II-es aranyérmet szerző, immáron csak ex-futballista kíméletlen őszinteséggel beszélt arról, hogy a magyar futballt körülvevő közeg miatt egyetlen klubnál sem tudja elképzelni magát a jövőben, nyíltan mesélt korábbi edzőiről, többek között Marco Rossiról, Marko Nikolicról, Kondás Elemérről, Pintér Attiláról, Márton Gáborról és Kuttor Attiláról. Elárulta, hogy melyik tréner vádolta őt edzőbuktatással, mely korszakok voltak rá a legnagyobb hatással, de azt is, hogy miért rúgott oda egy edzésen szántszándékkal fiatal csapattársának, és hogy miért fájt neki, hogy a Vasasnál nem adták meg a lehetőséget a visszatérésre. Nagyinterjú.

Télen, még a Vasas játékosaként szenvedtél súlyos sérülést, aztán nyáron nem hosszabbítottak veled, azóta nincs csapatod. Hogy vagy most egészségileg, látunk még a pályán?

- Szinte teljesen visszajöttem abból a sérülésből. Halmai Tomival, a válogatott szakemberével végeztem a rehabilitációt, eljutottunk egy 85-90%-os szintig, de akkor, szeptember közepe felé, amikor láttam, hogy nem kapok olyan lehetőséget, lhívtam és megmondtam neki, hogy arra, amire szeretném, tökéletes a lábam, viszont abbahagyom a rehabot, mert nem folytatom a focit.