magyarfutball.hu

2019.06.17 Szűcs Lajos lett a Vasas kapusedzője!

A kapusként válogatottságig, Bundesliga-aranyéremig és három NB I-es bajnoki címig jutó szakember munkájával szeretné hozzásegíteni a Vasast az NB I-es feljutáshoz.

- Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy olyan tradíciókkal rendelkező klubnál dolgozhatom, mint amilyen a Vasas. Szeretnék megfelelni az elvárásoknak, az a célom, hogy a lehető legjobban felkészítsem a kapusokat, ezzel is hozzásegítve a Vasast az NB I-es tagság visszaszerzéséhez. Szanyó Károllyal harminc éve ismerjük egymást, több csapatban, például a korosztályos válogatottakban is játszottunk együtt, kiválóan megértjük egymást, hasonlóan gondolkodunk a futballról. Szeretném megköszönni Domonyai Lászlónak is a lehetőséget, aki pozitív jövőképet vázolt fel.

Szűcs Lajos a kilencvenes és a kétezres évek egyik legjobb magyar kapusa volt. 1998-ban a Kaiserslautern színeiben bajnok lett a Bundesligában. Hazatérését követően a Ferencvárossal begyűjtött két bajnoki aranyat és két kupaelsőséget. Pályafutása végeztével az RKSK-nál volt szakmai igazgató, majd kapusedző, innen került a Csákvárhoz, ahol többek között Szanyó Károllyal is dolgozott együtt.

Az eddigi kapusedzőnk, Lippai József távozik csapatunktól. További pályafutásához sok sikert kívánunk!