magyarfutball.hu

2022.09.21 Szabics Imre távozik a Zürich csapatától!

Az FC Zürich hivatalos honlapján jelentette be, hogy megválnak Franco Foda vezetőedzőtől, mellette Thomas Kristl és Szabics Imre másodedzővel is szerződést bontottak. Ancillo Canepa elnök a következőképpen indokolta meg a döntést.

– Nagyon sajnálom ezt az elválást, de sajnos a bajnokságban és a Svájci Kupában elért eredmények nem feleltek meg a várakozásainknak. Az edző és a csapat azonban elérte a szezon egyik fontos célját az Európa Liga csoportkörébe való bejutással. Sok sikert kívánok Francónak és edzői stábjának a jövőre nézve – mondta Canepa.

Az előző szezonban bajnoki címet nyert Zürich 8 forduló után a tízcsapatos svájci élvonal kilencedik helyén áll nyeretlenül, mindössze két szerzett ponttal. A kupából kiestek a másodosztályú Lausanne-nal szemben, míg az EL-ben az Arsenaltól és a Bodö/Glimt együttesétől is kikaptak, egyaránt 2-1-re. A Zürich mindhárom sorozatot figyelembe véve legutóbbi hat meccsét elvesztette.

Szabics a Zürich előtt a MOL Fehérvárnál dolgozott, ahol 34 meccsen irányította vezetőedzőként az NB I-es csapatot, azt megelőzően szintén Fodát segítette az osztrák válogatottnál, valamint a Sturm Graznál.