magyarfutball.hu

2006.08.05 Szabics Mainzba igazol

A kicker.de német internetes portál szerint Szabics Imre, az 1.FC Köln magyar labdarúgója két évre a Bundesligában szereplő FSV Mainz játékosa lesz.

A szerződés aláírására minden bizonnyal hétfőn kerül sor, amit a válogatott csatár a Sport 1-nek adott nyilatkozatában is megerősített, ahol elmondta, hogy két csapat között vacillált, végül az döntött a Mainz mellett, hogy Jürgen Klopp edző meggyőzte arról, hogy számít rá.

Christian Heidel, a Mainz menedzsere úgy nyilatkozott, hogy hétfőig még két csatárt szeretne igazolni a klub, amiből az egyik Szabics szerződtetésével megvalósult, és a másik esetben is közel a megegyezés, bár azt nem árulta el Heidel, hogy ki a másik jelölt.

Elképzelhető, hogy Szabicsnak eggyel kevesebb csapattárssal kell megküzdenie a csapatba kerülésért, Alexander Thurk ugyanis a Frankfurttal tárgyal, annak ellenére, hogy 2008-ig a Mainzhoz köti a szerződése.

A Mainz az előző idényben a tizenegyedik helyen végzett a Bundesligában, amelynek következő szezonja jövő pénteken rajtol, az első fordulóban a Bochum lesz Szabicsék ellenfele.