magyarfutball.hu

2004.09.02 Stark Péter itthon marad

Úgy tűnik - legalábbis egyelőre -, mégsem szerződik külföldre Stark Péter, a Győri ETO FC labdarúgója.

Sokáig úgy volt, hogy az angol Nottingham lesz a védő új egyesülete, de amikor a barátságos válogatott meccs kapcsán Reszeli Soós István, az ETO szakmai igazgatója is Skóciába utazott, Glasgow-ban már a Stoke City illetékeseivel tárgyalt. Hazatérése után úgy nyilatkozott, szóban meg is állapodtak arról, hogy a nyolcszoros válogatott bekk három évig a második ligás klub játékosa lesz. Abban is megegyeztek a felek, hogy a szerződés aláírására egy héten belül Győrbe jönnek az angolok képviselői. Azóta két hét is eltelt, a Stoke vezetői azonban nem jelentkeztek. Így - mivel a nemzetközi átigazolási időszak augusztus 31-én lezárult - immár biztosra vehető, hogy Stark Péter az ősz hátralévő részében az ETO-nál marad.

A bajnokság első négy fordulóját egyébként ötvenszázalékos teljesítménnyel zárta a győri gárda. "Mivel az első négy fordulóban négy erős ellenféllel, a Ferencvárossal, a Debrecennel, a Péccsel és a Zalaegerszeggel játszott a jelentősen átszervezett csapatunk, az eddigi eredményességgel elégedett vagyok - mondta Reszeli Soós István. - Ám a következő négy mérkőzésünkön már többet remélek az ötvenszázalékos szereplésnél. "
A válogatott mérkőzései miatti bajnoki szünetet Győrött is a csapatjáték csiszolására próbálják felhasználni. A ZTE-vel vívott mérkőzést sérülés miatt kihagyó Igor Nicsenko, továbbá a vírusos fertőzés miatt tréningeket mulasztó Vincze Ottó és Tóth Péter már teljes értékű edzésmunkát végez. Az ETO ma este Győrött a szlovák második ligás Rapid Bratislavával játszik edzőmérkőzést.