magyarfutball.hu

2008.09.11 Győr: Stark az MTK ellen már kezdene

A júliusi, Haladás elleni idénynyitón szenvedett többszörös bordatörést Stark Péter, a Győr egyik legnagyobb erőssége. A válogatott védő hosszú rehabilitációs folyamat után az utóbbi két fordulóban a kispadra már leülhetett, ám az MTK ellen már kezdőként lépne pályára.

Stark számára a hosszú kihagyáson és a sérülés okozta kellemetlen fájdalmon kívül talán az jelenthette a legnagyobb gondot, hogy lemaradt a Rába-partiak régóta várt nemzetközi szerepléséről.
– Az első hét volt a legkellemetlenebb, hiszen az erős fájdalmon kívül teljes mozdulatlanságra voltam „ítélve”, borogatásokat és gyulladáscsökkentő gyógyszereket kaptam, majd egy kinezio-tape rögzítéssel biztosították a bordák mozdulatlanságát. A következő héten egy magnetoterápiás kezelésen vettem részt, és már könnyű masszázst is kaptam, egy olyan készülékkel is segítették a felépülésem, ami a mozgással járó tréning helyett belülről edzi a rekesz és bordaközi izmokat, valamint javítja a tüdőkapacitást. Az edzéseket fokozatosan vízben, konditeremben majd könnyű futással kezdtem meg. Szerencsére a további terhelés ellenére sincs elmozdulás, bár a fájdalmat még mindig érzem, de így már tudok játszani. Nem jutottunk hozzá a már többször emlegetett speciális mellényhez, így játék közben egy kötés védi a sérült területet. Az elmúlt két fordulóban, bár még nem léptem pályára, de már a padon ültem, az MTK ellen szombaton viszont már a kezdő csapatban szeretnék lenni.