magyarfutball.hu

2002.11.29 Sowunmi Thomas a Ferencvárosé

Sowunmi Thomas 2005. július 30-ig elkötelezte magát a Ferencvároshoz  jelentették be az Üllői úti székházban tartott pénteki sajtótájékoztatón. "Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen gyors, robbanékony, erőszakos játékost sikerült leigazolnunk  kezdte beszédét Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója. A nyolcszoros válogatott megszerzése kapcsán Szeiler elmondta, hogy a csatárként és jobb oldali középpályásként is számításba vehető labdarúgóval tovább erősödött a csapat.

A szerződés aláírásának körülményeiről kiderült, hogy már a nyáron zajlottak tárgyalások a két fél között, ám akkor még nem sikerült megállapodni. A Dunaferr csapata körül kialakult helyzet nyomán ismét felmerült annak a lehetősége, hogy a 24 éves futballista zöld-fehérben folytassa pályafutását. Hétfőn kezdődtek a megbeszélések, ám addig nem eshetett szó konkrétumokról, amíg a Magyar Labdarúgó Liga meg nem állapította a labdarúgó értékét (mint ismeretes, a játékos szabadon igazolhatóvá vált azok után, hogy a Dunaferr szerződésszegést követett el). Péntek reggel aztán az MLL bejelentette: Sowunmi ára hatmillió forint. Szeiler beszélt arról is, hogy noha elvben lenne rá lehetőség, Sowunmi ebben az esztendőben már nem lép pályára zöld-fehér szerelésben: "Nincs értelme a mostani mérkőzésekre Thomast a csapatba tenni, tudniillik előttünk az egész téli szünet, akkor Garami József szakvezetőnek elég idő áll majd rendelkezésére, hogy tökéletesen beépítse őt az együttesbe.” A 90-es mezszámban szereplő labdarúgó egyébként már be is mutatkozott újdonsült társainak, és hétfőn megkezdi az edzéseket is.
A pénteki nap egyébként nem csak örömteli hírekkel szolgált az FTC-szurkolók számára. Kiderült ugyanis, hogy az UEFA Udvarácz Milánt kettő, Szűcs Lajost egy mérkőzésre eltiltotta (mindkettőjüket a Stuttgart–Ferencváros mérkőzés játékvezetőjének megsértéséért), a kiállított Lipcsei Péter pedig egy nemzetközi mérkőzésen nem játszhat. A nagyobb gond az, hogy amennyiben a Ferencváros nemzetközi kupaszereplést érő helyen végez a bajnokságban, nem lesz kit a kapuba állítania, ezért a klubnak mihamarabb kapus után kell néznie. És itt még mindig nem értek véget az egyesület megpróbáltatásai: az európai szövetség további 27 ezer svájci frankra büntette a Fradit a drukkerek sportszerűtlen viselkedése miatt.