magyarfutball.hu

2016.02.08 Somogyi József Dunaszegen!

Vincze Ottó és Somogyi József személyében két volt válogatott labdarúgót igazolt a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályban szereplő Dunaszeg SE.

Nagyot húzott a Dunaszeg SE edzője, Kulcsár Zsolt, amikor a télen két volt válogatott futballistát csábított a csapathoz: Vincze Ottó 11, Somogyi József pedig 6 alkalommal lépett pályára a legjobbak között. Igaz, mindez nem mostanában történt, hiszen Vincze idén augusztusban lesz 42, Somogyi pedig májusban 48 éves.
„Egy baráti társaságban együtt focizunk Kulcsár Zsolttal – mondta a kisalfold.hu-n Vincze Ottó. – Somogyi „Dodóval" együtt már nyár óta fűzött bennünket, hogy segítsünk neki Dunaszegen. A futball iránti szenvedélyem él, ezért végül hagytam magam meggyőzni. Rengeteg elfoglaltságom mellett ott van a családom, a kisfiam, ezért csak a hazai meccseken tudok részt venni, ilyenkor vállalom a heti edzéseket is. Ha pedig játszom a mérkőzéseken, akkor természetesen nyerni is akarok. Bízom benne, hogy mindketten a csapat hasznára tudunk lenni.”
Somogyi József Győrben, Siófokon, Sopronban, Csepelen, külföldön pedig Dél-Koreában, Izraelben és Ausztriában is letette a névjegyét, de már jó ideje nem lehetett hallani róla futballberkekben.
„Legutóbb Győrzámolyon voltam igazolt játékos, igaz, nem játszottam, mert rossz volt a térdem – ecsetelte. – Kulcsár Zsolt most mégis rábeszélt, hogy menjek át Dunaszegre. A játékomat illetően nem ígértem semmit, hiszen többek között ez annak a függvénye, a lábam hogyan bírja a terhelést. Másrészt én nem a futballból élek, így csak akkor tudok edzeni a csapattal vagy játszani a hétvégi mérkőzéseken, ha azt a szabadidőm és az egészségem is engedi. Már voltam edzésen Dunaszegen, úgy éreztem, szívesen fogadtak a srácok.”
A Dunaszeg SE a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztály északi csoportjában szerepel, és 11 ponttal a 13. helyen áll.