magyarfutball.hu

2010.07.13 Sitku Újpesten folytatja

Mint arról beszámoltunk, három éves szerződést írt alá a Videotonnal Vaskó Tamás, az Újpest válogatott védője. A bekk a vidi.hu oldalán elmondta: a lilákkal nyert két ezüst után úgy érezte, hogy ideje előrébb lépni, és az aranyra vágyik a fehérváriakkal. Mint közben kiderült, az Újpest közben egy Vidi-játékossal erősített: Sitku Illés egy évre, kölcsönbe kerül a Megyeri útra.

Mint ismeretes, Vaskó Tamás kedden írta alá szerződését a Videotonnal, a 12-szeres válogatott védő három évig lesz a fehérvári gárda tagja. A bekk a vidi.hu-nak elmondta, nagyon örült a Videoton megkeresésének és boldogan mondott igent a hívó szóra, hiszen amúgy is fontolgatta, hogy új csapat után néz.
- A lilákkal kétszer szereztem bajnoki ezüstöt, ideje lenne előrébb lépni és egy aranyat is szerezni. Fehérváron erre minden esélyem megvan, hiszen kiváló körülmények között készül a gárda, s a bajnokságon túl komoly terveik vannak a Magyar Kupában, illetve a nemzetközi porondon is szeretnének bizonyítani - tette hozzá az aláírást követően a hátvéd a vidi.hu oldalán.
- Nem bízhatunk semmit sem a véletlenre, s mivel várható, hogy lesz távozó ember a védelemből, ezért mindenképpen erősítenünk kellett ezen a poszton - mondta dr. Mezey György, vezetőedző a klubhonlapnak.
A keddi napon az is eldőlt, hogy Vaskó érkezésével egyidejűleg távozik Sitku Illés: a csatár egy évre Újpestre kerül kölcsönbe.