magyarfutball.hu

2014.02.20 Simek Péter: NB II helyett megyei I. osztály

Nagyot fordult vele a világ. Nem lett belőle ceglédi „gyorsvonat”, mint ahogy Kisvárdára sem szerződött. A korábbi kilencszeres válogatott Simek Péter a tavasszal nem a honi második vonalban, hanem a magyar negyedosztályban futballozhat.

Sereghajtó a tizenharmadik otthonában. A Fejér megyei I. osztály 16. fordulójában, március másodikán a Martonvásár a két győzelmével és egy döntetlenjével hét pontot gyűjtő Bakonycsernyét fogadja. Fontos, a bennmaradás szempontjából elképesztően fontos bajnoki lesz ez. A vendégek között kikocog a pályára alighanem harminckettes dresszben az immár harmincnégy esztendős Simek Péter, aki a télen tulajdonképpen hazatért. Bakonycsernyén született, odaköti minden, így nem meglepetés, hogy a pályafutása zenitjén túl lévő, kilencszeres válogatott középpályás vélhetőleg ott fejezi be karrierjét, ahonnan indult.

Nem biztos, hogy így kellene lennie. Hiszen a Videotonban, majd a Gázszer FC-ben töltött évek után a Vasashoz igazolt, ahol nem egyszer remek produkciót nyújtott, ám a szárnyalás időszaka Újpesten jött el. Nem véletlen, hogy a szurkolók imponáló becenévvel illették. A „Gyorsvonat” pedig száguldott a jobboldali vonal mellett, olykor hárman, négyen sem tudták feltartóztatni. A Videotonhoz való visszatérése után a román FC Timisoarához vezetett az útja, ám a rövid kirándulást követően hazatalált Székesfehérvárra, majd ismét Újpest következett. Ebben az időszakban már nem tudott olyan produkciót nyújtani, mint fénykorában, de a megbízható teljesítménnyel ritkán maradt adós.

2011-ben újból piros-kékbe öltözött, ám nem a Videoton, hanem a Vasas szerelését öltötte magára megint. Simek Péternek azonban nem sikerült meghatározó emberré válnia, így nem okozott égszakadást, földindulást, hogy tavaly nyáron továbbállt Angyalföldről. Nem ment messzire, ugyanis Rákospalotán kötött ki, a Mátyus János vezette REAC-nál, ahol mindössze négy bajnoki jutott neki, majd kurtán-furcsán megköszönték neki az addigi szolgálatot. Ám ez már a múlt, így Simek Péter minden bizonnyal csak a szépre emlékezne, ha éppen nem a jelen foglalkoztatja. Hiszen hamarosan, másfél hét múlva a sereghajtó a tizenharmadik helyezett otthonában lép fel. Ahogy a Republic együttes slágere szól: „Ahová indultál, oda érkezel”...