magyarfutball.hu

2013.08.01 Balogh Norbert profi szerződést kapott!

Ismerős mozdulatok, ismerős cselek, de nem egy világsztár, hanem a DVSC egyik utánpótláskorú játékosa, Balogh Norbert előadásában.

- A faterom cselezett nagyon sokat és ez mintha átszállt volna rám. Videókon is nézem Neymart és Ronaldót, de ezeket úgy nem lehet megtanulni. Volt egy edzőm, Bücs Zsolt, aki szintén azt mondta, hogy úgy cselezni nem lehet megtanulni, erre születni kell, és nekem ez is egy motiváció – kezdte Balogh Norbert.

Neymarra fizimiskában is hasonlít a Loki tehetsége, a mozdulatait, a játékát pedig csodálja. Persze példakép nem egy van.

- Cristiano Ronaldo élete nagyon tetszik, ahogy odateszi magát, mentálisan nagyon fel tud engem pörgetni, de játékilag inkább Neymar – mondta a focista.

A mindössze 17 éves Balogh Norbit korábbi edzője, Szatmári Csaba fedezte fel. Ma már az idősebb korosztállyal készül. Hogy mennyire tehetséges, azt jelzi, hogy az MTK-tól már évekkel ezelőtt megkeresték, de ő Debrecenben maradt. Egy jól sikerült meccs után egyszer csak magához hívatta Szima Gábor klubelnök és profi szerződést kötöttek vele.

- Pont zuhanyoztam, majd mentem volna kifelé, mert anyukám várt, és akkor szóltak, hogy menjek már fel. Kicsit megijedtem, azt hittem elküldenek, de azt mondták, látnak bennem fantáziát, és ha így folytatom, keményen dolgozom, akkor annak meglesz az eredménye, ott lehetek a felnőtt csapat keretében – mesélte Balogh Norbert.

Norbi mostanság Sándor Csaba kezei alatt pallérozódik. Az edző szerint nem csak a tehetsége, a szorgalma is dicséretes.

- Ez a srác otthon mindent alárendel a focinak, ha hazaszalad, otthon edzés előtt még zsonglőrködik, próbál olyat megcsinálni, amit más nem, egyénileg nagyon jó képességű játékos. Természetesen Norbit is, mint minden fiatalt csiszolni kell, de nagyon akar, és ez fontos, mert a tudása mellett nagyon fontos, hogy mentálisan is rendben legyen – magyarázta Sándor Csaba.

Hogy Norbiból végül lesz-e NB I-es játékos, azt még nehéz megmondani. Neymar a nagy példakép 17 évesen már a brazil felnőtt bajnokságban játszott.

- Azért még rengeteget kell dolgozni, a posztnak megfelelően edzeni, hogy az NB I-es edzője fent ékben tudja majd játszatni, mert ő nagyon jó ék tud lenni. Én azt mondom, nemcsak tehetségre van szükség a mai világban ahhoz, hogy valaki élsportoló legyen, hanem szerencse is kell és borzasztó sok munka, munka, munka és munka – vélekedett Sándor Csaba.

A szurkolók nevében mindenesetre mondhatjuk: már alig várjuk Norbi NB1-es bemutatkozását.