magyarfutball.hu

2021.01.25 Mervó Bence kölcsönben Szentlőrincre igazolt!

Nyugodtan kijelenthetjük, ilyen pedigrével rendelkező játékosa még nem volt a Szentlőrinc labdarúgócsapatának. Mervó Bencét néhány évvel ezelőtt óriási tehetségnek kiáltották ki, tagja volt az új-zélandi U20-as világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak, amelynek színeiben öt gólt jegyzett a tornán, ezzel Ezüstcipőt szerzett. Az 1995 márciusában született Mervó a Győri ETO színeiben mutatkozott be az élvonalban, majd az MTK-hoz került, ahonnan légiósnak állt: a svájci Sion szerződtette. Innen kölcsönbe a lengyel Slask Wroclawhoz került, ahol nemes egyszerűséggel Mr. Wroclawnak hívták. Szóba került, hogy leigazolja a Lokomotiv Moszkva, de ez végül nem valósult meg, s visszakerült a Sionhoz. A svájciaktól aztán a Dunaszerdahelyhez vezetett az útja, ám sérülései miatt nem sokat játszott – visszaigazolt nevelőklubjához, az ETO-hoz. 2019 óta az immár élvonalbeli Budafok játékosa, onnan érkezett hozzánk kölcsönbe a 25 éves csatár.
kép
– Hosszú ideje olyan sérülések hátráltattak, amelyek miatt sokan már biztos feladták volna, de engem nem ilyen fából faragtak, a céljaim változatlanok, és addig megyek előre, amíg el nem érem őket! – fogalmazott Mervó Bence. – Ráadásul a covidos időszak sem segített, így hiányoznak a meccspercek. A Budafoknál él a szerződésem, bíznak bennem, visszavárnak. Olyan lehetőséget kerestünk most, amelynek köszönhetően formába lendülhetek, ismét a régi lehetek. Úgy gondoljuk, jelen helyzetben a Szentlőrinc a legjobb választás: egyrészt bízom benne, hogy sok időt töltök majd tavasszal a pályán, másrészt a lőrinciek olyan futballt játszanak, ami fekszik nekem, nem előrevagdossák a labdát, hanem igyekeznek megjátszani.

A tavaszi szezon gyorsan el fog repülni, hiszen január 31-én kezdődik és május közepén már be is fejeződik, tehát mindössze három és fél hónapos lesz. Mervó bízik benne, hogy sikeres időszakot tölt majd Szentlőrincen, amely során ő játékba lendül és gólokat szerez, a csapat pedig végül bentmarad a másodosztályban.

Sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar régóta figyelemmel kíséri Mervó Bence pályafutását, így tisztában van a kvalitásaival. Annak idején, amikor még utánpótlásedzőként dolgozott, többször találkoztak ellenfélként, mindig jó benyomást tett rá a támadó, s az évek során majdhogynem baráti kapcsolatot alakítottak ki.

– Bencével valóban nagyon jó kapcsolatot ápolunk, épp ezért örömmel láttam, milyen szépen beindult a karrierje – mondta Fekete Tivadar. – Korán letette a névjegyét itthon, az U20-as vébén fontos gólokat szerzett, a szakma komoly jövőt jósolt neki. Sajnos az eddigi pályafutását végigkísérték kisebb-nagyobb sérülések, amelyek ráadásul pont akkor jöttek, amikor jó formában volt, ezzel újra és újra megtorpantották a további fejlődésben. Most abban a stádiumban van, amikor olyan csapatra van szüksége, ahol nem csak bíznak benne, hanem folyamatosan játszatják is, nem mellesleg a csapat játékstílusa passzol is hozzá. Nem titok, Bencét többen is keresték a második vonalból, jobb anyagi feltételeket is ajánlottak neki, mégis mellettünk tette le a voksát, köszönhetően elsősorban klubunk sportszakmai kapcsolatainak. Biztosak vagyunk benne, hogy a céljaink elérésében Bence segíteni tud nekünk nem csak a góljaival, hanem azzal a rengeteg tapasztalattal is, amelyre itthon és külföldön szert tett. Nem mellesleg: tizennyolc–húszéves játékosaink számára nagyon hasznosak, értékesek lehetnek a meglátásai. Mi pedig abban tudunk segíteni neki, hogy újra felépítse magát és formába lendüljön.

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Bence!