magyarfutball.hu

2019.02.21 Mervó Bence Budafokra igazolt!

Az átigazolási időszak ugyan február 14-én éjfélkor lezárult, csapatunk kerete azonban tovább erősödött a tavaszi szezonra. A legutóbb az ETO FC Győrnél futballozó Mervó Bence közös megegyezéssel távozott a győriektől és szabadon igazolható játékosként csütörtökön aláírta fél plusz egy évre szóló szerződését klubunkkal. Bár a napokban voltak más ajánlatai belföldről és külföldről egyaránt, a 23 éves középcsatár szerint most az volt a legjobb döntés, ha a BMTE-t választja.

“Budafokon már régóta figyelték a pályafutásom alakulását, felvették velem a kapcsolatot és azt mondták, lehetőséget kapok arra, hogy felépítsem magam. A vezetők rendkívül korrektek, érzem, hogy számítanak rám. A klub támogat abban, hogy újra formába lendüljek, én pedig szeretném ezt jó játékkal meghálálni. Úgy gondolom, itt minden adott ahhoz, hogy a csapat és én is sikeres legyek” - nyilatkozta Mervó Bence.

A mosonmagyaróvári születésű játékost januárban operálták, az atroszkópos beavatkozás során csavarokat távolítottak el a térdéből. Ez a műtét akadályozta meg őt abban, hogy december végén Lengyelországba szerződjön, ahonnan érdeklődtek iránta. Mervó Bence jelenleg rehabilitációs edzéseket végez, ám néhány hét múlva már csatlakozhat csapatunkhoz és bekapcsolódhat a közös munkába.

“Bár voltak komoly sérüléseim a pályafutásom során, mindig vissza tudtam jönni egy olyan szintre, hogy bekerüljek a korosztályos válogatottba és gólokat szerezzek, még külföldön is. Megtanultam, hogy a nehéz pillanatokban is erősnek kell maradnom. Nem félek a sérülésektől, tudom, bármi is történik, képes vagyok még jobb játékosként visszatérni a pályára. Meglátjuk, mikor leszek százszázalékos állapotban, én mindent megteszek, keményen készülök és remélem, hamar eljön ez a pillanat” - fogalmazott a támadó, aki arról is mesélt, kit ismer a legjobban leendő csapattársai közül.

“Vankó Imrével együtt nevelkedtünk Győrben, őt régóta ismerem” - mondta új játékosunk. “Ráadásul, mivel a nagybátyám Budafok-szurkoló, az itteni környezet sem ismeretlen számomra. Voltam kint vele mérkőzéseken, láttam a csapatot. Sokat jelent számomra, hogy bíznak bennem a klubnál. Hálás vagyok érte. Most az a legfontosabb, hogy pályán legyen.”

Mervó Bence az ETO utánpótlás csapataiban pallérozódott, 2014 májusában pedig bemutatkozott az NB I-ben a felnőttek között. 2015 nyarán tagja volt az U20-as világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott keretének. Sőt, az új-zélandi torna első csoportmeccsén, Észak-Korea ellen mesterhármast szerzett. Ezután Brazília, majd a nyolcaddöntőben Szerbia kapuját is bevette. Öt góljával a vb társgólkirálya, ezüstcipőse lett.

A világbajnokság után rövid ideig az MTK Budapest játékosa volt, majd a svájci első osztályú FC Sionhoz igazolt. 2016 tavaszán a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawhoz került kölcsönbe, ahol első félszezonjában tíz bajnoki mérkőzésen játszott és négy gólt szerzett. Ősszel tizenkét tétmeccsen lépett pályára a lengyeleknél, majd 2017 februárjában a Dunaszerdahelyhez igazolt. A DAC-nál sérülések hátráltatták, így csupán tíz bajnoki találkozón játszott. Tavaly júliusban visszatért nevelőegyesületéhez. A Győr színeiben a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában tizenhét mérkőzésen két gólt szerzett, a Vác és a Soroksár kapuját vette be.

NÉVJEGY
név: Mervó Bence
születési hely, idő: Mosonmagyaróvár, 1995. 03. 05.
poszt: középcsatár
korábbi klubjai: Győri ETO FC, MTK Budapest, FC Sion (svájci), Slask Wroclaw (lengyel), Dunaszerdahely (szlovákiai), ETO FC Győr
sikerei: az U20-as világbajnokság társgólkirálya (2015)