magyarfutball.hu

2017.02.28 Mervó Bence a Dunaszerdahely csapatához igazolt!

A téli átigazolási időszak utolsó napján egy új játékossal erősít a DAC: a többszörös magyar utánpótlás válogatott Mervó Bence ma két és fél éves szerződést írt alá a klubbal.
kép
A 21 éves offenzív játékos legutóbb a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatánál szerepelt, ahová a svájci FC Sion adta kölcsönbe.

Bence folyamatosan tagja volt a magyar utánpótlás-válogatottaknak. 2014-ben részt vett az U19-es Európa-bajnokságon, majd egy évvel később az U20-as világbajnokságon, ahol ezüstcipős lett. Jelenleg az U21-es csapat tagja.

A győri ETO neveltje, szerepelt a budapesti MTK-nál, 2015-ben a svájci élvonalbeli FC Sion játékosa lett. Az aktuális idény őszi részét kölcsönjátékosként a Slask Wroclawnál töltötte, a lengyel csapatnál 22 tétmérkőzésen 5 gólt szerzett.

„Közrejátszott nálam, hogy a szurkolók brutális hangulatot tudnak minden mérkőzésen felszabadítani a játékosokban, nagyon komoly atmoszféra van, amit a hétvégi mérkőzésen személyesen is megtapasztaltam. A magyar szurkolás nekem nagyon fontos, minden magyar játékosnak élmény itt játszani. Ezért is választottam Dunaszerdahelyt. Másrészt egy nagyon jó távpont a karrieremben, nagyon nagy lehetőség van ebben a csapatban. Nagyon jó az edző, több játékost is ismerek - Vidát, Kocsis Gergőt és Máthé Botond rehabilitációs edzőt. Velük is beszéltem, ők si mondták, hogy nagyon jó hely és igazoljak ide. Most tehát itt vagyok, és célom jól teljesíteni a DAC mezében, és ezzel felkelteni a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának érdeklődését,“ mondta honlapunknak a szerződés aláírása után Mervó Bence.

„Bence egy olyan típusú játékos, amilyet korábban hiányoltunk a csapatunkból. Nagy tehetséggel rendelkezik, ezért gyorsan reagáltunk a kínálkozó alkalomra. Nagyon boldog vagyok, hogy Bence, aki nem messze Dunaszerdahelytől nevelkedett, ilyen pozitívan reagált a klubunk által elé tárt projektre. Köszönöm mindenkinek, aki professzionalizmusával hozzájárult az átigazolás megvalósításához,“ jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Mervó Bence csapatunknál a 7-es számú mezt fogja viselni.