magyarfutball.hu

2012.03.22 Videoton: Polonkaiból vezető lehet

A Videoton FC két és fél évvel (2014. december 31-ig) szerződést hosszabbított Polonkai Attilával, írja a vidi.hu. A középpályásra aktív pályafutásának végeztével is számít majd az egyesület.

A klub vezetősége és a labdarúgó megállapodott abban, hogy a szerződés időtartama alatt előbbi minden lehetséges támogatást megad Attilának az aktív karrierjét követő időszakra való felkészülésben. A profi játékosként teljesítendő feladatok mellett Polonkai Attila a Videoton FC teljes támogatásával fog tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy aktív játékoskarrierjét követően a klub irányításában részt vegyen – írja az új szerződéssel kapcsolatban a vidi.hu.

- Nagyon boldog vagyok és megtisztelő, hogy ilyen lehetőséget kaptam a Videoton FC-től. Fantasztikus érzés, hogy a klubom számít rám aktív pályafutásomat követően is. Az biztos, hogy ahogy játékosként is, úgy később sportvezetőként is teljes odaadással fogok dolgozni azért, hogy szeretett klubom minél sikeresebb legyen - mondta Polonkai Attila.

- A Videoton FC számára roppant fontos, hogy azon játékosainknak, akik kiemelkedő kvalitásokkal bírnak a pályán és azon kívül is, egyfajta életpályamodellt biztosítson. A Videoton FC játékosának lenni mostantól nem csak egy határozott idejű sportolói szerződést jelenthet, hanem egy életre szóló karrier lehetőségét is. Klubunk jövőjét ilyen módon is építeni kívánjuk - fogalmazott Tassy Márk, ügyvezető a szerződéskötést követően.

A klub azért választotta őt ezen új program első résztvevőjének, mert sport- és a magánemberként is követendő példa mások számára is.

- Attila olyan játékos, aki abszolút illeszkedik abba a klubfilozófiába, mely nyár óta jellemzi a Videoton FC-t. Labdarúgóként fantasztikus tehetséggel bír, amit már rengetegszer bizonyított, emellett pedig olyan emberi tulajdonságok jellemzik, amelyek azt szeretnénk, ha az eddiginél még erősebben jelen lennének klubunk mindennapi életében - kommentálta a szerződéshosszabbítást Paulo Sousa, vezetőedző.