magyarfutball.hu

2004.07.02 Bemutatjuk új játékosainkat: Pollák Zoltán (8.rész)

A Bodajkról feljövő hetesből szinte egyedül Pollák Zoltán nem rendelkezik MTK-s múlttal. A fiatal játékos az NBII-es Kazincbarcikától igazolt az MTK U-19-es csapatához, ám röviddel leszerződtetését követően máris Bodajkra került, ahol –lábsérülését leszámítva- eredményes két évet töltött el.
Az NB I-nek akárcsak a többi fiatal tehetség, ő is nagy elvárásokkal vág neki.

-Mekkora lépés lesz számodra, hogy az augusztusban rajtoló bajnokságban már a felnőtt ligában szerepelhetsz?
-Óriási lépés, és óriási megtiszteltetés is, hogy az MTK legjobbjai között futballozhatok. Nyáron, az NBI/B zárófordulója után derült ki, hogy kik azok a játékosok, akik felkerülnek a Hungária körútra. Bár nagyon jól éreztem magam Bodajkon, az MTK-hoz való felkerülés pályafutásom csúcsa, ezért szeretném megragadni a lehtőséget, s minél jobban szerepelni kék-fehérben. Önmagában már az is egy hatalmas élmény, hogy együtt edzhetek olyan játékosokkal, akiket eddig csak a TV-ből figyelhettem, egy közösségbe tartozni velük pedig nagy megtiszteltetés. Nem akarok senkinek se csalódást okozni, ezért szeretném a magamból a maximumot kihozni. A posztomat tekintve úgy tűnik, Füzi Ákos és Elek Norbert személyében két remek labdarúgóval kell megküzdenem a csapatbakerülésért, ám nem riadok meg a feladattól, felveszem a kesztyűt és ígérem, senkinek sem fogok csalódást okozni.
-Milyen szezonra számítasz?
-A csapat szempontjából minél jobb eredményt várok. Korai lenne még jósolni, hiszen eddig még kevés alkalommal tréningezhettünk együtt, de ha minden kedvezően alakul, úgy szép eredményt érhetünk el.