magyarfutball.hu

2008.09.01 Két válogatott játékossal erősödött az Újpest kerete!

Hosszú tárgyalássorozat után vasárnap hajnalban hivatalosan eldőlt, hogy Pollák Zoltán és Bori Gábor az Újpest FC csapatában folytatja pályafutását.

A klub és az MTK megállapodása értelmében Pollák Zoltán az Újpest FC játékosa lett, míg Bori Gábor egy évig kölcsönjátékosként futballozik lila-fehérben.

Pollák Zoltánnal öt éves szerződést kötött az Újpest FC.

Mindkét labdarúgó szerepelt már a válogatottban: Pollák Zoltán két alkalommal (egy gól), Bori Gábor egy alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

Pollák Zoltán 1984. január 13-án született, eddig a Kazincbarcika, a Diósgyőr, a Bodajk és a 2002 óta MTK csapatában futballozott. A ballábas védő 179 cm magas, 74 kg súlyú. Az NB I-ben 105 meccsen szerepelt, 2 gólt szerzett. Egyszeres magyar bajnok, kétszeres ezüstérmes és egyszeres 3. helyezett.

Bori Gábor három nappal fiatalabb (1984. január 16.), és eddig a Haladás, az ETO FC, Bodajk, a Leicester City és az MTK futballistája volt. Az NB I-ben 97 meccsen 18 gólt szerzett. Egyszeres bajnok, kétszeres ezüstérmes és kétszeres bronzérmes. A jobb és bal oldalon is bevethető támadó középpályás magassága 178 cm, súlya 70 kg.

Bori Gábor a 13-as, Pollák Zoltán a 24-es mezben szerepel majd.

Az Újpest FC kerete Bori Gábor és Pollák Zoltán érkezésével a 2008/2009-es bajnokás őszi idényére véglegesen kialakult. - írja az ujpestfc.hu.