magyarfutball.hu

2019.09.04 Póczik József távozik Hegyeshalomról!

Póczik József, az ETO aranycsapatának legendás középpályása tavaly vette át a megyei első osztálytól búcsúzó hegyeshalmi futballcsapat irányítását. A klub vezetői keresték meg, hogy edzőként segítsen céljaik elérésében, s ha lehet, juttassa vissza azonnal az első osztályba a csapatot.

Nos, az egykor szebb napokat is látott, a kilencvenes években még NB III-ban szereplő együttes ötpontos előnnyel nyerte meg a megyei II. osztályt, s ezzel visszakerült volna az előző szintre. A településen azonban nem vállalták s feljutást.

Sőt, az aranyérmes csapat kerete a szezon előtt alaposan megváltozott, így nem csoda, hogy az újra a megyei II. osztályban induló gárda az első fordulókban igencsak botladozott. A Rajka elleni döntetlen mellett a csapat súlyos vereséget szenvedett a Hédervártól és a Lipót-MITE-től. A klubvezetés ezt követően az edzőcsere mellett döntött. Bár Póczik József meglepődött, nem a váltást, hanem annak módját nehezményezi.

„Még csak nem is személyesen közölték velem a döntést, a vasárnapi forduló előtt, pénteken telefonon hívott fel az elnök, s mondta, hogy nem számítanak rám a továbbiakban – kezdte az egykori kiváló futballista.

– Meglepődtem, mert mindenki tisztában volt azzal, hogy ez már egy másik társaság, amely közelében sincs az elmúlt bajnokságban aranyérmet szerző csapatnak. Miután nem vállaltuk a magasabb osztályt, hét játékosunk másik klubhoz igazolt. Az egyik maradó standard labdarúgónknak elszakadt a keresztszalagja, a másik pedig hol tudott jönni a meccsekre, hol nem. Heti háromszor akartam edzést tartani, ezeken összesen jó, ha tizenöt játékos összejött. Volt rá példa, hogy hárman jöttek el a gyakorlásra, abból ketten ifisták voltak, egy pedig sérült."

A volt tréner szerint a bajnokikon is akadtak problémák.

„Senkit nem szeretnék megbántani, de akadt olyan játékosom is, aki, hogy finomam fogalmazzak, nem volt túl szomjas a hétvégi meccs előtt. Így pedig nem lehet bajnokit nyerni. Ez már nem fér bele, még ebben az osztályban sem."

Póczik szerint a korábbi együttes megállta volna a helyét a magasabb osztályban.

„Az egy jó csapat volt, nem véletlenül rúgtunk az elmúlt idényben csaknem száznegyven gólt. Persze akkor az edzéslátogatottság is jobb volt. Sajnálom, hogy nem maradt együtt az a társaság. Biztos vagyok benne, hogy nem lennének kiesési gondjaink a megyei első osztályban" – tette hozzá a távozó edző.

„Tulajdonképpen azért mondtam el ezeket, mert nem szeretném, ha sokan azt gondolnák: Póczik már megint megbukott. Ilyen kerettel szerintem senki nem lenne eredményes. Legalábbis annyira biztos nem, mint tavaly voltunk. Ettől függetlenül én becsülettel dolgoztam, s bánt, hogy miért nem a szezon előtt döntöttek a váltásról. Akkor még ugyanis volt három ajánlatom" – tette hozzá Póczik, aki érdeklődésünkre kicsit kitért korábbi klubja, a most NB II-es ETO szereplésére is.

„Úgy fest, a vezetőedző Boér Gábor múltkori kifakadása célba ért, a Vasas ellen összekapták magukat a fiúk. Úgy gondolom, az edzőnek igaza volt. A sikerhez nagyobb alázat kell, mint amilyet nemrég néhány játékostól láthattunk."