magyarfutball.hu

2021.02.15 Pisont István már nem a Honvéd vezetőedzője!

„Közös megegyezéssel távozik a Budapest Honvéd FC vezetőedzői posztjáról Pisont István a Budafok elleni vereség után” – írja a honvedfc.hu.

Pisont István először tavaly tavasszal vette át a Honvéd irányítását, kupagyőzelemre vezette az együttest, amely a bajnokságban az ötödik helyen végzett. A most futó idényben Bódog Tamás leváltását követően, 2020 decemberétől ismét vezetőedzőként segítette a kispesti klubot. Ebben az időszakban 3-3 győzelmet, döntetlent és vereséget könyvelhetett el az együttes, amely a III. Kerületi TVE búcsúztatásával bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé, viszont az előző fordulóban, a Budafok elleni 3–2-es vereség után az NB I-es tabellán a 11. helyre csúszott vissza a csapat. Bódog távozása után Pisont irányításával kétszer nyert, háromszor játszott döntetlent és háromszor veszített a kispesti együttes.

Pisont elmondta, örült volna, ha tovább tart a közös munka az NB I-es csapattal, de az egyéni ambícióknál mindig is sokkal fontosabb volt számára a Honvéd. Az 50 esztendős szakember a jövőben is a klub kötelékében marad.
Korábban jeleztük, hogy több személyi változást is bejelenthet a klub. A vezetőedzővel egyszerre leváltották Urbányi István sportigazgatót is, aki távozik Kispestről.