magyarfutball.hu

2023.07.11 Kálnoki-Kis Dávid visszatért a Honvédhoz!

Visszatér a Budapest Honvéd FC együtteséhez Kálnoki-Kis Dávid, aki több mint két esztendőn keresztül viselte már a piros-fekete mezt, most pedig újra felhúzhatja magára a kispesti dresszt, miután klubunk kétéves szerződést kötött a tapasztalt belső védővel.
Dávid, szeretettel köszöntünk újra Kispesten, sok sikert a Honvédnál!
kép
AZONNALI ERŐSÍTÉS
Ügyvezetőnk, Kun Gergely korábban is arról beszélt, hogy elsősorban a saját értékeinkre szeretnénk támaszkodni és mellettük erősíteni egy-két fontos szerepkörben, rutint és stabilitást adva a csapatnak, Kálnoki-Kis Dávid érkezése pedig tökéletesen beleillik ebbe koncepcióba: „A tengelybe szerettünk volna igazolni és a stabilitás mellett a megfelelő személyiség is fontos volt a kiválasztás során. Dávidnak ismerjük a múltját, szerepelt korábban nálunk, NB I-es, friss kupagyőztes labdarúgóról van szó, olyan futballista, aki azonnali erősítést jelent a számunkra.“

VEZÉREGYÉNISÉG
„Dávid személyében tapasztalt játékos csatlakozik a Honvédhoz, és ami a legfontosabb, hogy olyan karakter, aki vezéregyénisége lehet a csapatnak, sokat adhat a társaknak és a klubnak. Magabiztos védő, labdával és labda nélkül egyaránt, olyan típus, aki szívvel, lélekkel edz és játszik minden mérkőzésen“ – mondta Fehér Péter szakmai igazgató.

ISMERŐS ARC(OK)
Kálnoki-Kis Dávid 2018 szeptembere 2020 decembere között már volt a Budapest Honvéd játékosa, a védő akkor 16 bajnokin és 9 Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett, tagja volt a Magyar Kupa-győztes és az MK-ezüstérmes csapatnak is. Új igazolásunk tehát ismerős közegbe érkezik és több játékosunkkal is futballozott már együtt. Az első csapatban Ivan Lovric, Kovács Nikolasz és Tomás Tujvel volt a csapattársa (no meg asszisztensedzőnk, Djordje Kamber), míg a második együttesben Bartha Botond, Bocskay Bertalan, Dúzs Gellért, Eördögh András, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik és Szabó Alex oldalán is futballozott már.

BECSÜLETBELI ÜGY
Kálnoki-Kis Dávid nem először sétált végig a Honvéd edzőközpontjának folyosóin, többek között a 2020-as kupagyőztes csapat tablóját is láthatta, amikor aláírta a szerződését. „Már amikor szóba került, hogy ide kerülhetek, akkor is úgy éreztem, ez egy becsületbeli ügy a számomra. Azért jöttem a Honvédba, hogy az NB I-ben játszhassak, ez a legfőbb motiváció. Azt akarom elérni, hogy a szurkolókkal együtt ünnepeljünk és jövőre újra az első osztályban legyünk. Sok mindent átéltem a Kispesten, szeretném azt az érzést visszahozni, amikor sikereket értünk el. Ha játszottam, ha nem, egy jó csapatnak lehettem a tagja, amellyel kupadöntősök voltunk, kupát nyertünk, nemzetközi porondon szerepeltünk.“

ERŐ
„A mostani csapatban hatalmas erő lakozik, rengeteg a fiatal játékos, akiket személyesen is ismerek. Nagyon izgalmas a projekt, amit felvázoltak előttem a vezetők, óriási bennem a várakozás, hogy játszhassak“ – hangsúlyozta Kálnoki-Kis Dávid.

A VÍZIÓ A LEGFONTOSABB
Bár a 31 esztendős védő a kupagyőztes és NB I-es ZTE mezét cseréli le az NB II-es Honvédéra, a 12 csapatos OTP Bank Liga mellett szerinte nem olyan furcsa a másodosztályba igazolni. A 179 NB I-es bajnokin szereplő hátvéd hangsúlyozta, számára a legfontosabb, hogy milyen projektnek lehet a része: „A Zalaegerszegnél is élveztem azt a filozófiát, hogy fiatal magyar játékosokat akarnak felépíteni és a Honvédnál is egy olyan program indult, amibe én tökéletesen illeszkedek. Úgy éreztem a nyáron, hogy új kihívásra van szükségem, ezért nem fogadtam el a szerződéshosszabbítást és amikor a Honvéd keresett és tálalta, hogy mit szeretne elérni a jövőben, akkor nem azon gondolkoztam, hogy ez egy NB II-es csapat. Különben is a Honvéd számomra egy NB I-es klub, óriási tradíciókkal, büszkeség, hogy egy ilyen egyesület tagja lehetek.“

A PÁLYÁN KELL BIZONYÍTANI
„Első körben azt várom el magamtól, hogy a pályán tudjam megmutatni, milyen játékos vagyok, segítsek a csapattársaimnak, az edzőknek, a stábnak, bármiben, amiben szeretnék. És ha ez először játékkal párosul és utána dumával, akkor minden működni fog. A legfontosabb, hogy a pályán bizonyítsak, álljak ki a társaim mellett és nyugalmat sugározzak a többiek felé.“

CSAPATEMBER
Ha egy (összetett) szóval kellene jellemezni Kálnoki-Kis Dávidot, akkor a csapatember kifejezést választanánk. Korábbi kispesti korszakában is láthattuk, hogy bármit megtett a társakért, ha kellett megvédte őket vagy levette a terhet a vállukról és sose helyzet klub céljai fölé az egyéni ambíciókat. „Nagyon fontos a csapategység, csak így lehet sikereket elérni. Ha megnézzük az elmúlt idényeket, az NB I-ben rendre kiestek azok a csapatok, ahol megbomlott az öltöző. Fontos láncszem lehetek az egység kialakításában, ami egyébként törékeny dolog figyelni kell a megőrzésére, így az is a szerepem lesz, hogy megteremtsük a megfelelő összhangot és az egyensúlyt“ – emelt ki egy fontos szegmenst Kálnoki-Kis Dávid.

EGYET VISSZA
Előző kispesti időszakában a 4-es mezt viselte Kálnoki-Kis Dávid, aki legutóbbi állomáshelyen, Zalaegerszegen már 3-as számmal a hátán futballozott, s egyet most Kispesten is visszalép. „A hármas szám hozzám nőtt Zalaegerszegen, jó emlékek párosulnak hozzá és habár visszatérek a Honvédba, ez nekem és a klubnak is egy új időszak. Fontos, hogy ne ugyanabba a szerepbe térjek vissza, hanem egy újabb, erősebb Kálnoki-Kis Dávid érkezzen meg Kispestre“ – tette hozzá Kálnoki-Kis Dávid a jól ismert mondás örvén, miszerint néha vissza kell lépni egyet, hogy aztán előrelépjünk kettőt.

KÁLNOKI-KIS Dávid
Született: 1991. augusztus 6.
Poszt: középső védő
Mezszám: 3
Magasság/súly: 185 cm/82 kg
Korábbi klubjai: MTK, Oldham Athletic, Újpest, Budapest Honvéd, ZTE
Kiemelkedő sikerei: 3x Magyar Kupa-győztes
NB I-es mérkőzések száma: 179/4