magyarfutball.hu

2010.04.07 Pery Zsolt közleménye a bundavádakra!

forrás:
A magyar és a török sajtóban, a személyemhez kötődő rágalmakkal kapcsolatban megjelentekről a következő közleményt szeretném közzétenni, a magam részéről befejezve, de nem lezárva az egész sportpályfutásomat illetően méltatlan híreszteléseket.
Játékosként és edzőként ugyanis hazámban, Magyarországon és külföldön is kivétel nélkül mindenhol elismerték teljesítményemet, munkámat, hiszen azt mindig a labdarúgás iránt érzett nagy szeretet, alázat és vonzalom vezérelte.
Ezt most, hosszú évek eltelte után, egy aljas rágalom próbálja bemocskolni.
A vád azonban, ami velem kapcsolatban napvilágot látott, nemcsak az én nevemet, de a Török Labdarúgó-szövetség jóhírét is beárnyékolja. Hogy a vád mennyire alaptalan, azt talán a legjobban az bizonyítja, hogy sem a Török Labdarúgó-szövetséggel, sem velem szemben soha, semmilyen vizsgálat nem indult. Jellemző, hogy a sajtóban emlegetett bizottság tagjai is a török bajnokságban mutatott jó teljesítményeimre emlékeztek, és nem a koholt vádakra reagáltak.
Büszke vagyok rá, hogy tizennégy éves korom óta folyamatosan képviselhettem a legmagasabb szinten a hazámat. Hogy ezt megtehettem, azért köszönettel tartozom szüleimnek és azon edzőimnek, akik arra tanítottak, hogy siker csak kitartó, becsületes munkával érhető el. Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy címeres mezben a magyar Himnuszt hallgathattam és énekelhettem. Ez mindig olyan erőt adott, amitől a magyar válogatotthoz méltó teljesítményt tudtam nyújtani.
Sohasem követtem el olyan aljas cselekedetet, amellyel a nemzeti színeket, a hazámat, a szurkolókat, a szeretteimet és a saját becsületemet bemocskoltam volna! Megköszönöm mindazoknak, akik most nyilatkozataikban kiálltak mellettem, és hitelesítették ezt az állításomat.
Zárszóként, ragaszkodva a puszta tényekhez, még az igazsághoz tartozik, hogy egykori klubomtól nem elküldtek, mint azt az engem minden alap nélkül vádoló hajdani elnök állítja, hanem a FIFA éppen a Genclerbirligi szerződésszegése miatt tett szabadon igazolhatóvá. Ezen bizonyíték a FIFA-nál a mai napig megtalálható.
Petry Zsolt,
egykori 38-szoros magyar válogatott kapus, a Hoffenheim (Bundesliga I) és az A-válogatott jelenlegi kapusedzője