magyarfutball.hu

2014.07.15 Bognár István Diósgyőrbe igazolt!

A 23 éves Bognár István - a ötvenszeres válogatott Bognár György fia - a Mezőkövesd-Zsóry együttesétől érkezik. A fiatal irányító az Újpest csapatában mutatkozott be az NB I-ben, de stabil élvonalbeli játékossá a matyóföldi klubban vált. Tavaly a bajnokságban 24 mérkőzésen 2 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A Magyar Kupában 3 mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett, viszont a Ligakupában 6 találkozón 4-szer is eredményes volt.

- Örülök, hogy meg tudott egyezni a két klub és Diósgyőrbe jöhettem - mondta el Bognár István. - A DVTK támadó focit játszik, nekem is a passzok, a kombinatív játék az erősségem, bízom benne, hogy hamar be tudok illeszkedni. Ebben biztosan segíteni fog a nagyon jó hangulatú Diósgyőri Stadion, nagyon várom már, hogy hazai pályán léphessek pályára Diósgyőrben. Tavaly sem volt rossz évem, de idén még jobb szezont várok magamtól.

- Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a fél NB I. szerette volna leigazolni Bognár Istvánt, ezért különösen boldog vagyok, mert minket választott - osztotta meg örömét Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. - Személyben egy újabb magyar fiatallal erősödött a keretünk, aki a magyar futball egyik nagy ígérete, sőt már több is ennél, hiszen az előző két idényben a Mezőkövesd-Zsóry meghatározó tagja volt. Biztos vagyok benne, hogy fejlődése Diósgyőrben is töretlen lesz és teljesítményével a tavalyihoz hasonló sikereket érünk el.

- Jelentős anyagi áldozatot vállaltunk Bognár István leigazolása érdekében, aki befektetés a csapat jövőjébe - tette hozzá Szabó Tamás, diósgyőri ügyvezető. - Köszönjük a mezőkövesdi klub és különösen Tállai András elnök úr együttműködését. Ezzel természetesen még nincs kész a DVTK kerete, továbbra is mindent megteszünk a csapat megerősítéséért. A közeljövőben is érkeznek olyan labdarúgók - elsősorban csatár posztra -, akik további komoly erősítést jelenthetnek.