magyarfutball.hu

2013.12.03 Németh Norbert Ausztriába igazolt

Németh Norbert nagy reményekkel igazolt nyáron a széteső Egerből Mezőkövesdre. Az álmokat aztán a játékos saját maga rombolta szét azzal, hogy kiderült, esetleg részt vehetett a az egri mérkőzések eredményének manipulálásában. Mivel eljárás folyik ellene, itthon nem játszhat, ám úgy látszik, Ausztriában menedéket nyújtanak neki.

Németh Norbertet júliusban helyezték előzetes letartoztatásba, mert több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének, valamint több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének elkövetésével vádolták.

Németh egy ideig tagadott, majd megtört, beismerő vallomásának pedig szabadlábon való védekezés lett a "jutalma".

A kétszeres válogatott játékos ezek után Magyarországon nem játszhatott, így külföldön próbálkozott. Az MTK-val összeboronált Csörgő György fémjelezte Bős csapatánál szerződést kapott, de alig néhány nap után mégis elküldték a csapattól - a többi magyar játékossal és a magyar edzővel egyetemben. Ezek után Ausztriában, a másodosztályban szereplő Firs Vienna csapatánál próbálkozott, de nem járt sikerrel.


Most azonban nyárig szóló szerződést írt alá az osztrák V.osztályban szereplő SC Melk együttesével. A klub sportigazgatója, Richard Scheidl komoly erősítésnek tartja a magyar játékost akivel hosszú távú tervei vannak az osztrák csapatnak. A hírek szerint Németh a futball mellett dolgozni is fog, és mivel turisztikai diplomával rendelkezik, nem lesz nehéz munkát találnia.