magyarfutball.hu

2017.06.10 Simon Krisztián hazatér az Újpest csapatához!

Simon Krisztián neve mindenki számára ismerős, hisz’ a kiváló jobb szélső 2003-tól 2009-ig utánpótlásjátékosként, majd 2009-től 2015-ig a felnőtt csapat tagjaként rémisztgette lila-fehér mezében ellenfeleinket, 101 mérkőzésen 19 találatot szerezve. Ez idő alatt 19-szer volt U19-es, 6-szor U21-es és 4-szer felnőtt válogatott. Krisztiánt 2015-ben az 1860 München csapata csábította el a Megyeri útról. A Németországban eltöltött évek után nagy örömmel tudatjuk a hírt szurkolóinkkal, Simon Krisztián hazaigazol, és a következő szezontól ismét csapatunk támadójátékát erősíti.
kép
Krisztánnal az átigazolási szerződés aláírását követően beszélgettünk.

Egy kicsit tekerjük vissza az idő kerekét, egészen az itt, Újpesten induló felnőtt karrieredig. Milyen érzés volt csapatunk színeiben bemutatkozni az NB I-ben, mire emlékszel vissza a legszívesebben, van-e olyan meccs, ami még mindig kristálytisztán él emlékeidben?

Legkedvesebb emlékem, mikor ideigazoltam még ifistaként. Már akkor nagyon nagy dolog volt Magyarország legnagyobb klubjához tartozni. Az itt töltött évek bebizonyították azt, hogy az Újpest tényleg egy hatalmas család. Rengeteg jól sikerült ifis meccs él az emlékezeteimben, de természetesen kedves emlék számomra a bemutatkozásom is a nagy csapatban, valamint az összes derbi, amiken pályára léphettem. Egy meccset képtelenség lenne kiemelni, hiszen rengeteg olyan mérkőzést játszottunk, amire szívesen emlékszik vissza az ember.

2015-ben jött a müncheni ajánlat. Nehéz volt dönteni, hogy menj vagy maradj?

Úgy érzem, akkor már készen álltam arra, hogy kipróbáljam magam külföldön, így nem. Újpesten, akkor egy tényleg jó félszezont futottam, válogatott is lettem a Megyeri útról, volt lehetőség lépni egy szintet, én pedig mindenképpen ki szerettem volna próbálni magam külföldön.

Kint is figyelemmel kísérted a csapatunk eredményeit?

Persze, természetesen. Nem tudtam és nem is akartam elfelejteni, hogy honnan indultam. Továbbá az ismerősök és a szurkolók miatt is mindig figyelemmel kísértem szeretett klubom teljesítményét, eredményeit.

Még messze a szezon kezdete és az átigazolási időszak vége, de most, pár nappal az edzések megkezdése előtt, milyen szezont jósolsz számunkra?

Folyamatosan egyeztetve a tulajdonossal és az edzővel az elképzelésekről, nagy célokkal érkeztem vissza. Bízom benne, hogy lesznek további jó igazolások. Úgy gondolom, jó szezonunk lehet, nagy eredményekért szeretnék küzdeni. Remélem, hogy az új igazolások - köztük én is - egy kicsit új és más szellemiséget tudnak hozni az öltözőbe.

Legyen így! Isten hozott újra, Simon Krisztián!

Krisztián ma ünnepli a születésnapját, így új szerződése mellé boldog születésnapot is kívánunk tehetséges és technikás játékosunknak!