magyarfutball.hu

2009.12.30 Magyar fiatalok a Celtic-nél: Klasszisok nyomában

Átfogó és érdekes összeállítást közölt le az egyik skót fociblog a Celticnél megfordult próbajátékosokról, köztük több magyar futballistáról, például az újpesti négyesről, azaz Korcsmár Zsoltról, Kovács Dánielről, Magos Mátyásról és Simon Krisztiánról. A négy fiatal igen illusztris társaságba keveredett, hisz olyan játékosok bukkantak fel próbázóként korábban a glasgow-i klubnál, mint Marcio Amoroso, Ivan De La Pena, vagy épp két magyar válogatott játékos, Halmosi Péter és Sáfár Szabolcs.

Az újpestiek próbajátékát egyébként igen pozitívan értékeli a kerrydalestreet.com szerzője, a „pachucocadaver” névre hallgató blogoló, aki ugyanakkor kiemeli, hogy az első csapat keretébe kerülésre csak Korcsmár Zsoltnak lenne igazán esélye jelenleg.
- November végén, illetve december elején érkeztek a klubhoz – írja a négy magyarról a szerző. – Korcsmár Zsoltot több európai klub, így a Feyenoord, vagy a Freiburg is tesztelte, a védelem közepén is megállja a helyét, de Willie McStay keze alatt és az U20-as világbajnokságon a középpályán is jól játszott. Kovács Dániel a balszélen futballozik a legjobban, és nemrég tört be az újpesti első keretbe. Magos Mátyás és Simon Krisztián az Újpesttel kötött megállapodás végett érkezett a Celtichez, Magos mint U17-es válogatott játékos, Simon pedig egy Angliát is megjárt szélső, hisz kölcsönben szerepelt a Wolverhampton U19-es csapatában – írja a blogoló.