magyarfutball.hu

2009.05.12 Az újpesti ígéret visszatért Angliából

Több hónapos angliai kölcsönjátékot követően visszatért az Újpesthez Simon Krisztián. Az utánpótlás válogatott játékos a tavaszi idényt a Wolverhampton Wanderersnél töltötte, ahol elmondása szerint rengeteget fejlődött - mind fizikálisan, mind pedig játékban. Simon bízik benne, hogy a későbbiekben ismét lehetőséget kap külföldön, előbb azonban a Megyeri úton bizonyítana.

Az első hónap kemény volt, meccsen nem is játszottam, csak edzéseken vettem részt, amelyek során megpróbáltak felkészíteni, mi vár rám a további időszakban – mesélte az ujpestfc.hu honlapnak Simon. – Kőkemény edzéseken vettem részt, és éreztem saját magamon, hogy egy meccset még nem bírnék végig. Amíg kint voltam, négy kilót izmosodtam, ami rengeteget számított abból a szempontból, hogy bírjam a kinti ritmust. Egy hónap elteltével viszont már nem éreztem különbséget, keményebben, tempósabban csináltunk mindent, és sikerült hozzászoknom a körülményekhez, amit már a reserve ligában is bizonyíthattam.
A kellemes és hasznos szigetországi élmények ellenére a játékos örül, hogy ismét Újpesten bizonyíthat.
– Igazán jó helyre térhettem haza! Itt, Újpesten minden feltétel adott a fejlődéshez, és ahhoz, hogy később ismét lehetőségem legyen külföldön bizonyítani. Most az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban sikerüljön a nyári felkészülés, és itthon sikerüljön minél magasabb szinten helytállnom.