magyarfutball.hu

2014.06.05 Válogatott játékost igazolt a Fradi

Labdarúgó-csapatunk szerződést kötött Predrag Bosnjakkal.
kép
Továbbra is zajlik labdarúgó-csapatunk megerősítése. Legújabb igazolásunk Predrag Bosnjak, aki csütörtök délután írta alá szerződését egyesületünkhöz.

Bosnjak - aki 2013 júniusában kapta meg a magyar állampolgárságot - elsősorban a védelemben nyújt majd erősítést csapatunknak. A 28 éves játékos idén remek formában futballozott a Haladásban, kiváló teljesítményének köszönhetően a magyar válogatottba is meghívást kapott. Sőt, a szerdai, albánok elleni találkozón be is mutatkozott a nemzeti együttesben.

A múlt héten szerződtetett Tomislav Havojichoz, valamint Nagy Dánielhez hasonlóan, Predrag Bosnjak is olyan futballista, aki karakterében, valamint játékstílusában is tökéletesen beleillik a Thomas Doll vezette szakmai stáb rendszerébe.

Bemutatás


Bosnjak a szerb másodosztályú FK Backában kezdte pályafutását, majd Szerbiában volt a Novi Sad, az OFK Kikinda és a Proleter Novi Sad labdarúgója is.

Ezt követően, 2010-ben szerződött Magyarországra, ahol előbb az akkor első osztályú Nyíregyháza (2009/10), majd a Veszprém (2011-13) együttesét erősítette.

Bosnjak magasan kiemelkedett a magyar másodosztályból, ezért egy évvel ezelőtt a Haladás szerződtette őt. A 28 éves futballistának az NB I-ben is kiváló szezonja volt idén, a Haladás védelmének meghatározó bástyájaként szerepelt a baloldalon. Posztján a magyar bajnokság egyik legjobbja, ezért - miután megkapta a magyar állampolgárságot - a válogatottba is meghívót kapott.

Képességeivel, eddigi játékával meggyőzte a Thomas Doll vezette szakmai stábot, amely Predrag Bosnjak leigazolását javasolta. Vezetőségünk eredményes tárgyalásokat folytatott mind a Haladással, mind a futballistával, aki ma aláírta szerződését az FTC-hez.

Névjegy
Név: Predrag Bosnjak
Születési idő, hely: 1985. november 13., Subotica
Magasság: 180 centiméter
Poszt: balhátvéd
Korábbi klubjai: FK Backa (2004-07), Novi Sad (2007/08), OFK Kikinda (2008/09), Proleter (2009/10), Nyíregyháza (2010/11), Veszprém (2011-13), Haladás (2013/14)