magyarfutball.hu

2018.02.23 Máté Péter a DEAC-hoz igazolt!

Máté Péter a Nyíregyháza Spartacus FC, Spitzmüller István a Salgótarján, Nagy Róbert az FC Tiszaújváros, míg Tatár Eduárd a Balkányi SE együttesétől szerződött a DEAC-hoz. Mind a négyen ezer szállal kötődnek Debrecenhez.

A játékosok érkezését csütörtök kora este, sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Bács Zoltán is. A Debreceni Egyetem kancellárja emlékeztetett arra, hogy az elmúlt nyáron számtalan DEAC csapat jutott magasabb osztályba, így a nagypályás labdarúgó együttes is. Megjegyezte, tudták, nem lesz könnyű dolguk. - Egy olyan koncepcióval áll az egyetem a sport mögött, ami nem általános a sportéletben. Mint minden más területen, néha szükségesek a változtatások, szükségesek az erősítések, ez így van a mi labdarúgóinknál is. Nagyon örülök, hogy olyan játékosok érkeztek az egyesülethez, akik az egyetem hallgatói, vagy azok lesznek a jövő évtől. Olyan játékosok, akiknek elég jó nevük van ebben a szakmában. Meg vagyok győződve arról, hogy segíteni tudják majd a DEAC koncepcióját mind a pályán, mind pedig a pályán kívül – mondta Bács Zoltán kancellár, aki hozzátette, bízik benne, hogy mindkét fél tud majd segíteni a másiknak saját céljai elérésében.

A Lokival öt bajnoki címet és ugyanennyi Magyar Kupát nyert, továbbá a BL-t és az Európa-Ligát is megjárt Máté Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hamar meg tudtak állapodni az átigazolásról. „-A szakosztályvezető, Pöszmet Tibor keresett meg, hogy nem folytatnám-e a pályafutásomat a DEAC-ban. Nagyon rövid időn belül kezet tudtunk fogni, mert olyan koncepciót vázolt fel, ami egyezik a saját elképzeléseimmel. Mindent meg fogok tenni, hogy a tudásommal és a rutinommal hozzájáruljak ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjük” – tette hozzá a rutinos belső védő. A Debreceni Egyetem II. éves sportszervező szakos hallgatója azt is elmondta, hogy ha ugyanazt meg tudják valósítani a bajnokikon, mint amit a mögöttük álló edzőmérkőzéseken, akkor merészebb álmaink is lehetnek, mint a bennmaradás. Hangsúlyozta, a szakmai munka a csapatnál NB I-es szintű, és ezért remek állapotban vannak a játékosok.