magyarfutball.hu

2006.09.30 Máté Péter térde súlyosan megsérült

Keresztszalag-szakadást szenvedett Máté Péter, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Reading magyar védője. A Debrecentől érkezett utánpótlás-válogatott játékos még a Chelsea tartalékcsapata elleni hétfő esti mérkőzés 86. percében sérült meg.

A klub csak csütörtökön este hozta nyilvánoságra, mi történt Mátéval, miután a légiós tüzetes orvosi vizsgálaton esett át.

A Reading hivatalos internetes oldalán azt írják: a következő napokban folytatódnak a vizsgálatok, mert szeretnék megállapítani, mennyire súlyos a sérülés. Máté kölcsönszerződéssel játszik Angliában, így a Readingnek a védő klubját, a Debrecent is részletesen tájékoztatnia kell.

A 21 éves játékos a múlt héten, a Darlington elleni Ligakupa-mékőzésen mutatkozott be a másodosztály 2006-os bajnokcsapatának színeiben, és ő szerezte a Reading harmadik gólját, amellyel kiharcolta a hosszabbítást. A tartalékcsapatban kétszer lépett pályára.

„Szerdán alapos orvosi vizsgálaton estem át, és kiderült, hogy műeni kell a jobb térdemet” – nyilatkozta a történtek után Máté, akit akár öt hónapig is tétlenségre kényszeríthet a sérülése.