magyarfutball.hu

2008.09.26 Visszatérhet a Loki sanyarú sorsú védője

Közel fél éves kihagyás után hétfőtől újra a csapattal készülhet Máté Péter, a DVSC-TEVA Angliát is megjárt utánpótlás-válogatott védője. A bekk áprilisban szenvedett el keresztszalag-szakadást, de a kemény munka eredményeként hamarosan teljes értékű tagja lehet a civisváros kedvenc csapatának.

Máté még áprilisban, a Siófok elleni Ligakupa-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást a bal lábában, sőt egy évvel korábban, az akkor még a Premier League-ben szereplő Reading játékosaként ugyanígy járt, csak akkor a jobb lába sérült meg.
A magyar válogatottbeli bemutatkozásról egyelőre lemaradó hátvéd Dankó Mihály rehabilitációs edzővel naponta többször is kemény munkát végzett, ennek eredményeként hétfőn csatlakozik a csapathoz, és immár társaival folytathatja a felkészülést – olvasható a dvsc.hu-n.
- Rengeteg munka van mögöttünk, egy rehabilitáción lévő játékosnak egyébként is kétszer annyit kell dolgoznia, mint egészséges társainak. Az izomerő maximálisan visszatért, sőt több lett, mint ami volt. Azzal, hogy elkezdi az edzéseket, nem fog rögtön mérkőzéseket játszani, de az alap már megvan, visszatérhet a csapathoz, és ugyanazokat a feladatokat végzi majd, mint a többiek – mondta Dankó a Loki honlapján.
Amennyiben az egykori U21-es válogatott játékos tökéletesen felgyógyul, úgy nemcsak a debrecenieknek, de akár a magyar válogatottnak is nagy hasznára válhat a jövőben – feltéve persze, hogy az utóbbi éveit tönkretevő sérülések elkerülik a remek felépítésű védőt.