magyarfutball.hu

2013.08.30 Négy játékosunk hosszabbított

Szakály Péter, Ferenczi János, Máté Péter és Verpecz István szerződést hosszabbított.

A DVSC négy játékossal szerződést hosszabbított: Szakály Péter újabb három, Ferenczi János öt, Máté Péter három, míg Verpecz István négy évre írt alá.

Szakály Péter, a DVSC-TEVA csapatkapitánya 2008 januárjában igazolt a Lokihoz, amely csapattal számtalan nagy sikerben volt része. Három bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert a hajdúságiakkal, tagja volt a Bajnokok Ligája és Európa-liga csoportkörébe jutott együttesnek. Debrecenből került be a válogatottba, ahol eddig háromszor lépett pályára. A Loki színeiben már 139 NB I-es meccset játszott és 32 találatot szerzett, jelenleg a házi góllövőlista élén áll.

Ferenczi János a DVSC-TEVA saját nevelésű játékosa. Mindössze 22 éves, a Loki egyik legnagyobb tehetsége. Két éve került fel az első kerethez, azóta 19 NB I-es mérkőzést játszott és egy gólt lőtt, de ezek a számok magasabbak is lennének, ha nem jön közbe sérülés, amely miatt hónapokra kidőlt.

Máté Péter szintén Debrecenben nevelkedett, már 18 éves korában bemutatkozott az élvonalban. 2006 nyarán 400 ezer fontért az angol élvonalban szereplő Reading FC-hez szerződött egy évre kölcsönbe. A Portsmouth is érdeklődést mutatott, és a Newcastle is szívesen látta volna. A belső védő a kontraktus lejárta után visszatért Debrecenbe, azóta itt futballozik, leszámítva azt a fél évet, amíg sérülése után – hogy visszanyerje formáját – az akkor NB I-ben szereplő Szolnoknál játszott. Három bajnokságot és öt Magyar Kupát nyert a Lokival.

Kapusunk, Verpecz István 2007 nyarán, mindössze 20 évesen igazolt Debrecenbe. Az elmúlt szezonban 27 NB I-es mérkőzésen védett (összesen 49 NB I-es meccse van), és az idei összes tétmérkőzésen is az ő nevével kezdődött az összeállítás.