magyarfutball.hu

2009.02.03 A ferencvárosi nevelésű Futács Márkó a Werder Bremenhez igazolt

A német élvonalbeli Werder Bremen labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Futács Márkó. A 18 éves, ferencvárosi nevelésű támadó 2011. június 30-ig szóló szerződést írt alá a Bundesliga legutóbbi ezüstérmesénél – jelentette be a jklub hivatalos honlapja.

Futács Márkó 2006-ban a Ferencvárostól szerződött Franciaországba a Nancy ifjúsági csapatához, ahol első szezonjában 21 meccsen 18 gólt szerzett a 18 évesek bajnokságában, így hamar a juniorok közé került, ahonnét most szerződtette a Werder Bremen.

A 18 éves csatár 2011. június 30-ig szóló szerződést írt alá a Bundesliga legutóbbi ezüstérmesénél, és a napokban kapcsolódik be az edzésmunkába.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a németek a tartalékok közé igazolták-e a csatárt, vagy a felnőtt keretnél is számításba veszik-e majd, mindenesetre sokat jelenthet, hogy a német klub vezető hírként számolt be a 196 centis támadó megszerzéséről, és a klub ügyvezetője is nyilatkozott vele kapcsolatban.

„Márkó fiatal, és nagy lehetőségek vannak benne. Reméljük, hogy továbbfejlődik majd nálunk” – jelentette ki Klaus Allofs..

A magyar utánpótlás-válogatott játékos új csapatában 30-as mezben szerepelhet majd.