magyarfutball.hu

2011.08.26 Futács Márkó a Portsmouth játékosa lett

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Portsmouth szerződtette Futács Márkót. A magyar támadó egyéves szerződést írt alá, amelyet opciós joggal további egy évvel meghosszabbíthatnak.

A Werder Brementől távozó játékos szerint az angol bajnokság a legtesthezállóbb számára, és alig várja, hogy pályára léphessen.
„Nagyon izgatott vagyok, és nagyon boldog is, hogy itt lehetek – kezdte a Portsmouth hivatalos honlapjának Futács Márkó. – Fantasztikus dolog, hogy Angliába szerződtem, keményen fogok dolgozni, hogy meggyőzzem a szurkolókat is."
„Együtt edzettem a csapattal, és rájöttem, hogy itt máshogy mennek a dolgok, mint Franciaországban vagy Németországban. Úgy vélem, Anglia a legjobb hely számomra. Az angol futball fekszik számomra a legjobban. Az első dolgom, hogy beilleszkedjem a csapatba, és felvegyem a ritmust. Csatár vagyok, ezért természetesen gólokat szeretnék lőni. Hallottam, hogy a Pompey szurkolói remek hangulatot teremtenek, alig várom, hogy debütálhassak" – tette hozzá a 21 éves magyar csatár.
„A szakvezetőség bízik az ilyen típusú csatárokban, mint amilyen én is vagyok, Dave Kitson is hozzám hasonló felépítésű támadó. Egyébként is érzem a bizalmat, a menedzser hangoztatta is, hogy szeretné, ha mihamarább beépülnék a csapatba, de a játékosok is kedvesen fogadtak. Nyilván mostantól még nyíltabb lesz a kommunikáció, hiszen az elmúlt napokban csak egy tesztelésen lévő srác voltam, ám immár teljes értékű tagja vagyok a Portsmouth-nak. Nagy élmény lesz például együtt futballozni Kanuval, akit szimplán Kingnek szólít itt mindenki” – mondta Futács.
Futács korábban a III. Kerületben és a Ferencvárosban futballozott, majd 2006-ban a Nancyhoz szerződött. A francia klubtól 2009-ben a német élvonalbeli Werder Bremenhez távozott.
A 2010–2011-es idényt a második vonalbeli Ingolstadtnál töltötte, amelyben 23 bajnokin két gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett.
Futács Márkó tagja volt a 2009-es egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző magyar U20-as válogatottnak.
„Véleményem szerint a Championship jó választás a csatár számára, fekszik majd neki ez a stílus, persze kell idő, hogy játékba lendüljön, mert meccshiánya van. Éppen ezért jól jönnek az U21-es Eb-selejtezők, mert ott meccsterhelést kaphat. Az angoloknak az tetszik különösen Márkóban, hogy bár magas, kiváló a technikai tudása, és labdabiztos is – ezek a tulajdonságok pedig sokat érnek az angol másodosztályban" – nyilatkozta Futács menedzsere, Filipovics Vladan.