magyarfutball.hu

2013.01.29 Bajzát sem kell a Pécsnek - csapatnyi játékos távozik

A PMFC-Matias mai sajtótájékoztatóján az új igazolás, Simon Attila bemutatása mellett a távozók névsorának bejelentése is megtörtént. E szerint két csatár, Bajzát Péter és Solomon Okoronkwo is távozhat Bodnár László, Harsányi László, Demjén Gábor és Leon Panikvar mellett Pécsről, mellettük még heten váltanak, ők a szomszédos Kozármislenyhez kerülnek kölcsönbe.

A PMFC-Matias vezetősége három játékossal egyezett meg, hogy nem folytatják tovább a közös munkát: Bodnár László, Demjén Gábor és Leon Panikvar más csapatban folytatja pályafutását – írja a pmfc.hu.

Nem dőlt még el Solomon Okoronkwo sorsa, de az első csapatban már biztosan nem számít rá a szakmai stáb. A klubhonlap cikke szerint a játékos számára két lehetőség adott, ha nem talál magának más klubot: játszhat a Pécs NB III-as csapatában, vagy kölcsönben a Kozármisleny együttesében. A szintén távozó Harsányi Zoltán ügyében már megszületett a megállapodás.

Bajzát Péter ugyancsak csapatot válthat: a klubhonlap megfogalmazása szerint a kétszeres NB I-es gólkirály már "a nyáron is jelezte a vezetőség felé, hogy nincs meg a teljes komfortérzete ahhoz, hogy maximálisan a labdarúgásra tudjon koncentrálni", ám akkor még sikerült maradásra bírni, a napokban azonban ismét felmerült nála ez a téma. Elbert Gábor cégvezető kihangsúlyozta: emberileg és futballszakmailag is nagyra tartja Bajzátot és a klub mindenben segít neki, hogy olyan megoldást tudjon találni, amely számára megfelelő.

A másodosztályú Kozármislenyben bizonyíthatnak tavasszal, kölcsönben: Birtalan Botond, Erőss Csaba, Városi Viktor, Nagy Dominik, Zelenyánszki László, Zsdrál Miroslav és Fröhlich Roland.

A sajtótájékoztató végén bemutatták a PMFC új igazolását: a korábban több élvonalbeli klubban is megfordult Simon Attila "váratlanul bújt elő a színfalak mögül". A csatár fél plusz két évre kötelezte el magát Mecsekaljára.