magyarfutball.hu

2018.03.05 Köteles László a dán Köbenhavn csapatához igazolt!

A dán első osztály negyedik helyén álló FC Köbenhavn bejelentette, hogy a szezon végéig szerződtette Köteles Lászlót. A magyar kapus az elmúlt években a belga Genk labdarúgója volt, de télen szerződést bontott a két fél, így Kötelest ingyen szerezte meg új klubja.

A dánok hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Kötelesre azért volt szükségük, mert kezdőkapusuk, Robin Olsen megsérült, így csak két kapusuk maradt, és nem akarják megkockáztatni, hogy egy esetleges újabb sérülés esetén még nagyobb bajba kerüljön a csapat.

A Köbenhavn az Európa Liga csoportköréből is továbbjutott ősszel, de az első egyenes kieséses párharcban az Atlético Madriddal szemben kettős vereséggel alulmaradt.

Az együttes hátránya tetemes (18 pont) az éllovas Bröndbyhez képest, de a harmadik helytől csak kilenc pontra van. A dán élvonal ráadásul rájátszás rendszerű.

"Tudom, hogy nagyon jó kapusai vannak a csapatnak, és alig várom, hogy velük dolgozhassak. Mindent megteszek, hogy segítsem a csapatot, jó tapasztalatokat várok Koppenhágában"
– mondta Köteles szerződtetése után.