magyarfutball.hu

2011.05.24 Egervári Sándor Fülöp Márton sérülését követően Csernyánszki Norbertet, a Paks kapusát hívta be a válogatott edzőtáborába

Csernyánszki Norbert, a Paks válogatott keretbe meghívott kapusa klubja honlapjának elmondta, nyilvánvaló számára, hogy Király Gábor és Bogdán Ádám azért elsőbbséget fog élvezni a nemzeti együttes hálóőrei között. A portás saját csapattársai közül is "beajánlott" két embert.

Egervári Sándor Fülöp Márton sérülését követően Csernyánszki Norbertet, a Paks kapusát hívta be a válogatott edzőtáborába. A portás leszögezte, meglepetésként érte a meghívó, és hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy számítanak rá a nemzeti együttesnél.
– Király Gáborral és Bogdán Ádámmal leszek együtt. Egyértelmű, hogy ők elsőbbséget élveznek. Az eddigi pályafutásomra az volt a jellemző, hogy a magam erejéből értem el mindent, lépésről lépésre. Majd kiderül, hogy egyszeri alkalomról van szó, vagy esetleg hosszabb távon is számolnak velem – mondta a hálóőr a paksifc.hu-nak.
Csernyánszki csapattársai közül is "beajánlott" pár embert a válogatott stábjának.
– Azt gondolom, ahhoz, hogy valaki akár csak kerettag is lehessen, legalább egy éven keresztül jól kell teljesítenie. Több példát is láthattunk arra, hogy egy-két fiatal néhány meccsen jól játszott, bekerültek, most pedig már sehol nincsenek. Ezek alapján én szerintem tőlünk, a korukat is figyelembe véve Bartha Lászlót és Fiola Attilát említem meg. Mondjuk, Attilának még sokat kell fejlődnie, de nagyon jó alapképességei vannak. László pedig mindent alárendelt annak, hogy a Pakstól kapott új esélyt megragadja, ami sikerült is neki. Ha ő játszott, akkor a támadójátékunk kiszínesedett. De rajtuk kívül is nagyon jó teljesítményt nyújtott még több játékos is – nyilatkozta a kapus.