magyarfutball.hu

2012.01.02 Gulácsi: Részleges szakadás, minimum 6 hét kihagyás

Gulácsi Péterre 6-8 hét kihagyás vár majd, ezt állapították meg az őt vizsgáló orvosok Liverpoolban. A Hull Citynél kölcsönben védő magyar kapust szombaton kellett lecserélni egy önfeláldozó ütközést követően, az első jelentések pedig már egyértelműsítették, hogy térdsérülése több hét pihenőt is jelenthet számára. Gulácsi a pepsifoci.hu megkeresésére elmondta, a negyedik hét után derül ki, pontosan mennyit kell kihagynia.

Az őt vizsgáló orvosok szerint Gulácsi Péterre minimum 6 hetes kihagyás vár, de az is lehet, hogy 8 hét lesz a kényszerű pihenőidő – mindezt maga a fiatal kapus mondta el a pepsifoci.hu-nak.

- Ma Liverpoolban MRI-t csináltak, és a vizsgálatok szerint a belső oldalszalag részlegesen beszakadt a térdemben. 4 hétig kell rögzítőt viselnem, addig folyamatos kezeléseket kapok Liverpoolban, de nem edzhetek. Ezután a 4 hetet követően derül ki, hogy onnan még mennyi időt vesz igénybe a felépülésem. Szerencsés esetben csak 2 hetet, kevésbé szerencsésben még további egy hónapot, legkorábban február végén állhatok majd kapuba.

Mint ismert, Gulácsinak szombaton egy bátor kifutás után kellett cserét kérnie, az első vizsgálatok pedig egyértelműsítették, hogy hosszú hónapokra nem, viszont néhány hétig várhatóan pihennie kell majd a kapusnak. A Hull nélküle kapott ki 1-0-ra hétfőn, a brazil Basso állt a kapuban.