magyarfutball.hu

2012.05.22 Megyeri nem megy Angliába, hosszabbított az Olimpiakosszal

További három évvel, 2015-ig meghosszabbította jövőre lejáró szerződését Megyeri Balázs, a görög Olimpiakosz labdarúgócsapatának magyar kapusa.

"Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is Olimpiakosznál maradhatok" - idézte a magyar válogatott keretébe is bekerült kapust a klub hivatalos honlapja. "Azt akarom, hogy továbbra is ezen az úton haladjunk, szeretnék újra bajnokságot és kupákat nyerni a csapattal, a klubhoz méltóan szerepelni Európában is."

A 22 éves Megyeri 2010-ben szerződött az athéni együtteshez, a mostani szezonban vált alapemberré, ráadásul megválasztották a szezon legjobb kapusának a görög bajnokságban.

"Abszolút ésszerű okai voltak a döntésnek, hiszen az Olimpiakoszban kiharcolt, biztos - vagy legalábbis annak tűnő - helye van" - nyilatkozta az [origo]-nak Hrutka János, a kapus menedzsere. "Jövőre a BL-ben indul a csapat, idén meg szeretné erősíteni a keretét, és úgy értékeltük, hogy nem az anyagi szempontok döntenek, hanem a minél több játéklehetőség. Ha így fejlődik, később még bárhol játszhat, és ezért nem igazolt most Angliába vagy Németországba, ahonnan több csapat is figyelte."

Az angol Mirror szerint az Everton 800 ezer fontot kínált Megyeriért, de Tim Howard mögött valószínűleg csak második számú kapus lett volna.